ΔΙΕΘΝΗ
HANDELSBLATT: «ΖΕΣΤΟ» ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«Φρέσκα» δισ. για την Ελλάδα, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας ότι η χώρα αποκτά νέα κεφάλαια για τις δανειακές της υποχρεώσεις, μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν στην Ελλάδα περίπου 8,5 δισ. ευρώ από τον ESM, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δήλωσε -μετά από μια μακρά καθυστέρηση- επίσημα τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Αυτό για τη Γερμανία αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την απελευθέρωση των νέων κεφαλαίων, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα.

Ωστόσο, τα χρήματα θα καταβληθούν μόνο όταν γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας πως η χρηματοδοτική συνεισφορά θα είναι «περίπου δύο δις δολάρια».

Από τη μεριά του, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για ένα «μεγάλο βήμα προς τα εμπρός», καθώς υπάρχει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα. Αυτό περιλαμβάνει την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, όταν λήξει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα το 2018. «Θα προετοιμάσουμε μια στρατηγική εξόδου για να μπορέσει η Ελλάδα να σταθεί το επόμενο έτος στα δικά της πόδια» έγραψε ο Ντάισελμπλουμ στο Twitter, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

ZOUGLA.GR

Related Post