Breaking News
WEBINAR ΚΕΔΙΣΑ: «ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ»-23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΠΟΙΩ” ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”
ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΡΙΦΩΝ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ, 11-13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: “THE LUXURY SIDE OF GREECE”, ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΞΑΒΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ: ΕΞΙ  ΑΛΛΑΓΕΣ  ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΡΩΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΤΕΝΟΤΕΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΖΑΜΠΟΡΕ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Αναμένοντας το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος

Η Βρετανία και η ΕΕ βρίσκονται σε αναμονή για την έκβαση του ιστορικού δημοψηφίσματος για το Brexit. Ενός δημοψηφίσματος κρίσιμου διότι δημιουργεί δεδικασμένο για άλλα κράτη μέλη με αντί-ευρωπαϊκή ατζέντα. Υπάρχει, δηλαδή, ο κίνδυνος ενός ντόμινο αντί-ευρωπαϊσμού σε όλη την ΕΕ. Βέβαια, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει να επικυρωθεί από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Για να ολοκληρωθεί η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, θα πρέπει να ανακληθεί το European Communities Act 1972 με την οποία έγινε η ένταξη στην ΕΕ. Η μετάβαση στην νέα εποχή μετά από ένα ενδεχόμενο Brexit θα είναι μακρά και δύσκολη.

Συνεπώς, το δημοψήφισμα είναι μόνο η αρχή σε μια διαδικασία αποσταθεροποίησης στην ΕΕ. Οι τριγμοί θα είναι μεγάλοι, καθώς ο λαϊκισμός πείθει ότι για όλα φταίει η ΕΕ. Η οικονομική κρίση, η αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών λόγω των πολέμων, η αύξηση της τρομοκρατίας καθώς και η ραγδαία άνοδος της ακροδεξιάς ρητορικής οδηγούν τους πολίτες σε αντί-ευρωπαϊκές επιλογές. Δημοψηφίσματα στην Γαλλία και την Δανία οδήγησαν στην απόρριψη του σχεδίου ευρωπαϊκού συντάγματος το 2005. Το ρίσκο των δημοψηφισμάτων είναι τα ερωτήματα μπορεί να είναι παραπλανητικά ή ασαφή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα. Το ίδιο συνέβη πέρσι με το δημοψήφισμα στην χώρα μας, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ επί της ουσίας. Ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική και η σύνεση ώστε να μην κινδυνεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Related Post