ΔΙΕΘΝΗ
EΠΕΣΕ Ο “ΡΩΣΙΚΟΣ” ΧΕΙΜΩΝΑΣ! ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ

Ορωσικός στρατός προελαύνει σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ενεργός διοικητής της περιοχής του Ντονιέτσκ. «Οι μονάδες μας εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, ωστόσο προχωρούν», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-1.

Ο εκτελών χρέη αρχηγού της δημοκρατίας σημείωσε ότι ταυτόχρονα, ο ρωσικός στρατός έχει την ευκαιρία να σχηματίσει ορισμένες εφεδρείες που θα βοηθήσουν να ανταποκριθεί σωστά και έγκαιρα σε «διάφορες περιστασιακές ενέργειες» από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Ο εχθρός προσπαθεί περιοδικά να διερευνήσει διαφορετικούς τομείς του μετώπου, πολύ συχνά αυτό συμβαίνει στο βόρειο τμήμα της δημοκρατίας, προσπαθώντας να βρει αδυναμίες. Αλλά τώρα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε επαρκώς και μετά από κάθε αντεπίθεση του εχθρού προχωράμε επίσης, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις θέσεις μας»πρόσθεσε ο Πουσίλιν.

Την προηγούμενη μέρα, ο ενεργών αρχηγός της περιοχής σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στις κατευθύνσεις Αβντέεβκα, Μαρίινκα και Ουγκλεντάρ. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξακολουθούν να είναι πολύ κοντά στις πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR), εξαιτίας των οποίων οι κάτοικοι των οικισμών συνεχίζουν να υποφέρουν από τις επιθέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των Ντόνιετσκ, Γκορλόβκα και Γιασινοβατάγια.

Το Νοέμβριο, οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας είχαν ήδη καταλάβει αρκετούς οικισμούς στη δημοκρατία. Έτσι, στις 13 του μήνα, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Μαγιόρσκ στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ.

Την επόμενη μέρα, μετά από επίμονες μάχες, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το χωριό Παβλόβκα, η τοποθεσία του οποίου καθιστά δυνατή την ανάπτυξη μιας περαιτέρω επίθεσης εναντίον του Ουγκλεντάρ. Μετά την κατάληψη αυτής της πόλης, θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Ντονιέτσκ, εξήγησε ο Πουσίλιν.

Επιπλέον, στις 18 Νοεμβρίου, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το χωριό Οπίτνογε. Καλύπτει τις προσεγγίσεις στο νότιο τμήμα της οχυρωμένης περιοχής Αβντέεβκα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και από εκεί ο ουκρανικός στρατός διεξάγει κυρίως τακτικές επιθέσεις πυροβολικού και ρουκετών στο Ντονιέτσκ.

Οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας σκότωσαν περίπου 40 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και αρκετά κομμάτια ελαφρού εξοπλισμού όταν μια ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης (DRG) προσπάθησε να περάσει τη γραμμή επαφής στην Ποχόβσκι της περιοχής Ζαπορόζιεμετέδωσε το TASS την Παρασκευή, επικαλούμενο τον πρόεδρο του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία» Βλαντιμίρ Ρόγκοφ.

«Υπήρξε μια προσπάθεια από μια ομάδα δολιοφθοράς και αναγνώρισης, καταστράφηκε ολοσχερώς. Μπορούμε να πούμε ότι η DRG και η ομάδα εφόδου, όλοι μαζί. Είχαν καταστραφεί πολλά φορτηγά, τεθωρακισμένα, περίπου 40 άτομα χάθηκαν ανεπανόρθωτα. Ήταν στην περιοχή Ποχόβσκι», είπε.

Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ κατάφερε να επεκτείνει σημαντικά την παραγωγή στην Ανατολική Ευρώπη όπλων και πυρομαχικών σοβιετικού τύπου που χρειάζεται η Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου την παραμονή της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της συμμαχίας στις 29-30 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση της Γερμανίας να αναπτύξει συστήματα αεράμυνας Patriot στο Ουκρανία.

«Βλέπουμε ότι η παραγωγή έχει επεκταθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, το ΝΑΤΟ μπόρεσε να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή σοβιετικών όπλων και πυρομαχικών, που χρειάζεται επειγόντως η Ουκρανία, η οποία έχει ακόμη μεγάλη ποσότητα σοβιετικού πυροβολικού, για τα οποία χρειάζονται πυρομαχικά και ανταλλακτικά. Μεμονωμένες χώρες στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας εξακολουθούν να έχουν σημαντική παραγωγική ικανότητα για αυτό», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Pentapostagma.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *