ΔΙΕΘΝΗ
CNN: «Η ΠΡOΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛAΔΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕI ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ – ΕΠΙΣΚEΦΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛOΡΙΖΟ»

Με άρθρο υπό τον τίτλο «Η πρόεδρος της Ελλάδας προκαλεί την Τουρκία επισκεπτόμενη ένα μικρό νησί στο κέντρο της διαμάχης στην ανατολική Μεσόγειο», το αμερικανικό δίκτυο CNN σχολίασε την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο. 


Σύμφωνα με τον συντάκτη του επίμαχου ρεπορτάζ, Nic Robertson, για εβδομάδες, η Ελλάδα και η Τουρκία ερίζουν στην Ανατολική Μεσόγειο, σπέρνοντας την ανησυχία πως μπορεί να υπάρξει ένας ενδονατοϊκός πόλεμος.

Σε αυτό το κλίμα, συνεχίζει ο Nic Robertson, «η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επιβιβαζόμενη σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο υψηλής ισχύος, έφθασε στο Καστελόριζο, ένα μικρό ελληνικό νησί στην ανατολική Μεσόγειο που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης στην ανατολική Μεσόγειο».

Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, η Πρόεδρος της Ελλάδας ανέφερε στους κατοίκους του νησιού ότι «οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας προκάλεσαν πρωτόγνωρη ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι ανοιχτή στον διάλογο» και ότι «η άμεση αποκλιμάκωση εκ μέρους της Τουρκίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για πολιτική συζήτηση».|

Το άρθρο αναφέρεται στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας ενώ ο αρθρογράφος ρώτησε σχετικά την Κ .Σακκελαροπούλου η οποία σύμφωνα με το CNN απάντησε ότι αυτές οι κινήσεις έγιναν όχι μόνο για να σταλεί ένα μήνυμα αλλά και γιατί  «αν θέλουμε ειρήνη, πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο».

Μάλιστα, στο άρθρο του το CNN αναφέρεται και στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας στο Anadolu,ο οποίος ανέφερε ότι «Λες και δεν υπάρχει άλλο νησί για να γιορτάσουν. Πηγαίνουν στο Καστελόριζο.Φυσικά και μας ενοχλεί αυτό»

Photo: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την άφιξή της στο Καστελλόριζο Eurokinissi

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *