Uncategorized
BREXIT: Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ “ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ”

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, κάλεσε  την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει«άλλη μια προσπάθεια» για να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit και να επιτραπεί τελικά η υιοθέτηση της συμφωνίας διαζυγίου την ερχόμενη Τρίτη, στη διάρκεια μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Παρά τις νέες συνόδους εργασίας αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πέτυχε τις παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να γύρουν τη ζυγαριά υπέρ του κειμένου αυτού, το οποίο έχει στόχο την οργάνωση μιας εύτακτης εξόδου και θα παρουσιαστεί και πάλι την Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων, αφού απορρίφθηκε μαζικά την πρώτη φορά, τον Ιανουάριο.

Καθώς οι διαβουλεύσεις πρόκειται να παραταθούν το σαββατοκύριακο, η Μέι ζήτησε σήμερα από τους ευρωπαίους ηγέτες να χαλαρώσουν το σχοινί.

«Το μήνυμά μου (προς την ΕΕ) είναι: αυτή είναι η στιγμή για δράση. Εργασθήκαμε σκληρά μαζί στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε η επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος σε ομιλία της σε εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών στο Γκρίμσμπι, ένα λιμάνι στη βορειοανατολική Αγγλία που είχε ψηφίσει μαζικά υπέρ του Brexit.

«Έχουμε ανάγκη άλλη μια προσπάθεια για να απαντήσουμε στις τελευταίες πολύ συγκεκριμένες ανησυχίες του κοινοβουλίου μας. Εμπρός λοιπόν», πρόσθεσε.

Παράλληλα η Μέι προειδοποίησε τους βρετανούς βουλευτές να μην απορρίψουν και πάλι τη συμφωνία που συνήψε στα τέλη Νοεμβρίου με τις Βρυξέλλες: «Υποστηρίξτε αυτή τη συμφωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απορρίψτε την και κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί».

«Θα μπορούσαμε να παραμείνουμε στην ΕΕ πολλούς μήνες ακόμη. Θα μπορούσαμε να βγούμε χωρίς την προστασία μιας συμφωνίας. Θα μπορούσαμε να μην βγούμε ποτέ», πρόσθεσε η βρετανίδα πρωθυπουργός αναφερόμενη σε ενδεχόμενη αναβολή του Brexit ή στη διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος.

Πηγή: Alphatv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *