ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο στρατηγός Christopher Cavoli του Στρατού των ΗΠΑ ανέλαβε τη διοίκηση των Επιχειρήσεων της Συμμαχικής Διοίκησης σε μια τελετή στο Ανώτατο Αρχηγείο Allied Powers Europe στο Μονς του Βελγίου τη Δευτέρα (4 Ιουλίου 2022). Ο στρατηγός Cavoli διαδέχεται τον στρατηγό Tod Wolters της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του από το 2019.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επαίνεσε τον στρατηγό Βόλτερς για την «ανιδιοτελή δέσμευσή του στη Συμμαχία μας», συμπεριλαμβανομένου του έργου του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID, στη μετάβαση στην Αποστολή Αποφασιστικής Υποστήριξης στο Αφγανιστάν και «απαντώντας με ταχύτητα και δύναμη στη βάναυση εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία». Ευχαρίστησε περαιτέρω τον στρατηγό Wolters για την ηγεσία της ανάπτυξης και της εκτέλεσης «μιας εντελώς νέας οικογένειας αμυντικών σχεδίων του ΝΑΤΟ», που άνοιξε το δρόμο για μετασχηματιστικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης. «Ήσουν πολύ απλά ο σωστός ηγέτης, στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ. Σε αναγνώριση της εξαιρετικής υπηρεσίας του στρατηγού Wolters στη Συμμαχία, ο Γενικός Γραμματέας του απένειμε το Μετάλλιο Αξιότιμης Υπηρεσίας του ΝΑΤΟ. 

Ο Γενικός Γραμματέας καλωσόρισε τον στρατηγό Cavoli, σημειώνοντας ότι η 35χρονη στρατιωτική του σταδιοδρομία έχει εκτείνεται σε όλο τον κόσμο, από τη Βοσνία μέχρι το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Ουάσιγκτον. της παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, με πάνω από 100.000 στρατιώτες», είπε. «Είστε μαζί μας σε ένα σημείο καμπής για τη διατλαντική ασφάλεια, που χαρακτηρίζεται από τον αυξανόμενο στρατηγικό ανταγωνισμό και την επιστροφή της βίαιης σύγκρουσης στην Ευρώπη», είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ. «Ξέρω ότι θα συνεχίσετε να υπηρετείτε το ΝΑΤΟ με την ίδια ηγεσία και αφοσίωση που δείχνατε πάντα».

Η Συμμαχική Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Ο στρατηγός Cavoli είναι ο εικοστός Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης (SACEUR). Ο πρώτος που κατέλαβε τη θέση ήταν ο στρατηγός Dwight D. Eisenhower, στη συνέχεια ο 34ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Πηγή: Nato.int

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *