ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ

Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε νέο αίτημα του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον να αφεθεί ελεύθερος από την κατ’ οίκον κράτησή του και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί, μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

 

 

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δικαστήριο της Σμύρνης (δυτικά) απέρριψε σήμερα την προσφυγή που είχε καταθέσει ο πάστορας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως ένα άλλο δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημά του.

Ο Τούρκος δικηγόρος του πάστορα, Τζεμ Χαλαβούρτ, επιβεβαίωσε πως ένα άλλο δικαστήριο της Σμύρνης θα εξετάσει το αίτημα του πελάτη του.

Ο Άντριου Μπράνσον, που κατάγεται από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές που τον κατηγορούν για κατασκοπεία και “τρομοκρατικές” δραστηριότητες.

Έπειτα από έναν και πλέον χρόνο προφυλάκισης, τέθηκε τον Ιούλιο σε περιορισμό κατ΄οίκον, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος και να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε χθες πως ο Τραμπ «είναι πολύ απογοητευμένος για το γεγονός ότι ο πάστορας δεν έχει απελευθερωθεί”.

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *