ΔΙΕΘΝΗ
ΤΕΧΕΡΑΝΗ: ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ηιρανική αστυνομία φέρεται να συνέλαβε τον αρχηγό και άλλα τέσσερα μέλη ενός κατασκοπευτικού δικτύου που συνδέεται με την ισραηλινή κυβέρνηση. «Εντοπίσαμε και συλλάβαμε ένα δίκτυο κατασκοπείας που συνδέεται με το ψεύτικο ισραηλινό καθεστώς», ανέφερε το τμήμα πληροφοριών της δύναμης επιβολής του νόμου του Ιράν σε δήλωση στις 28 Ιουλίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μέλη του κατασκοπευτικού δικτύου επικοινώνησαν με τον επικεφαλής της κατασκοπευτικής οργάνωσης Μοσάντ μετά από υποκίνηση ενός ηγέτη μιας από τις αυτονομιστικές ομάδες, ο οποίος έχει ιστορικό μισθοφόρου για το Σιωνιστικό καθεστώς».

«Εκτός από τη συλλογή πληροφοριών, τα μέλη αυτού του δικτύου συμμετείχαν σε εμπρησμούς, έγραψαν συνθήματα, προπαγάνδιζαν την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και είχαν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για ένοπλες επιχειρήσεις και δολιοφθορές. Και τα πέντε μέλη του δικτύου συνελήφθησαν πριν προβούν σε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι είχαν «μεγάλη ποσότητα προηγμένου εξοπλισμού, κάρτες SIM και κινητά τηλέφωνα», ανέφερε η δήλωση

Το τμήμα πληροφοριών της ιρανικής δύναμης επιβολής του νόμου ισχυρίζεται ότι η οργάνωση Μοσάντ υποσχέθηκε στους συλληφθέντες χρηματική αποζημίωση για τη συλλογή πληροφοριών από ζωτικές περιοχές του Ιράν.

Στις 27 Ιουλίου, ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν Εσμήλ Χατίμπ είπε ότι η Τεχεράνη «διεξήγαγε επιτυχημένες επιχειρήσεις» εναντίον του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

«Τους τελευταίους μήνες, εκτός από την αντιμετώπιση συνωμοσιών του Σιωνιστικού καθεστώτος, πραγματοποιήσαμε πολλαπλές επιτυχείς επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος, κάτι που δείχνει τη δύναμη πληροφοριών της Ισλαμικής Δημοκρατίας», είπε ο Χατίμπ σε μια συνάντηση με βουλευτές.

Την ίδια μέρα, το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι επιχειρησιακά στοιχεία της ομάδας που συνελήφθησαν πρόσφατα ήταν «μέλη της τρομοκρατικής και μισθοφορικής ομάδας Komalah [κουρδική ομάδα], τα οποία είχαν επιλεγεί απευθείας από τον Abdollah Mohtadi, τον αρχηγό της ομάδας για αυτό. αποστολή και παρουσιάστηκε στους αξιωματικούς της Μοσάντ».

Νωρίτερα, το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μέλη «τρομοκρατικής ομάδας» που σχεδίαζαν να ανατινάξουν μια αμυντική εγκατάσταση στην επαρχία Ισφαχάν της χώρας, όπου βρίσκονται πολλές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το δίκτυο των συλληφθέντων είχε εισέλθει στο Ιράν μέσω της περιοχής του Κουρδιστάν του Ιράκ με σκοπό να πραγματοποιήσει «πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες και σαμποτάζ,σε ορισμένες κρίσιμες και προκαθορισμένες τοποθεσίες με τη χρήση των πιο σύγχρονων επιχειρησιακών μεθόδων και μέσων επικοινωνίας. καθώς και τα ισχυρότερα εκρηκτικά».

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *