ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Ο Akio Toyoda είναι ο πρόεδρος της Toyota, μίας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και σε μια συνέντευξη τύπου τοποθετήθηκε αναφορικά με τις δυσκολίες που φέρνει η βίαιη προσαρμογή στην ηλεκτροκίνηση. Ο CEO της Toyota είπε χαρακτηριστικά: «Όταν οι πολιτικοί είναι εκεί έξω λέγοντας, ας ξεφορτωθούμε όλα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν βενζίνη, καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό;».

Ουσιαστικά, ο Toyoda επισημαίνει πως αυτή η ουσιαστικά αναγκαστική στροφή προς την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα επιβαρύνει τους κατασκευαστές, απειλώντας το επιχειρηματικό τους μέλλον και καθιστώντας το αυτοκίνητο ένα ακριβό προϊόν που θα είναι προσιτό μόνο σε όσους έχουν μεσαία εισοδήματα και πάνω.

Από την άλλη, τόνισε πως θα υπάρξουν χιλιάδες απολύσεις και περικοπές και πως όλα αυτά που σκέπτονται να περάσουν στα νομοσχέδια οι πολιτικοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης, ο Toyoda θεωρεί πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λαμβάνουν υπερβολικά θετική δημοσιότητα και πως η έμμεση εκπομπή ρύπων για την κατασκευή αλλά και για τη χρήση τους δεν βοηθά και τόσο το περιβάλλον.

Προφανώς, αφορμή για τις δηλώσεις του ήταν και η πρόθεση της ιαπωνικής κυβέρνησης να εξετάσει την κατάργηση των συμβατικών αυτοκινήτων από το 2035. Στόχος είναι να επιτρέπονται μόνο τα εξηλεκτρισμένα και μέχρι το 2050 να υπάρχουν μόνο μηδενικών ρύπων. Όλα αυτά σε μια χώρα όπου το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από την καύση άνθρακα και φυσικού αερίου.

Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *