ΑΠΟΨΕΙΣ
ΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ “ΜΕΖΕΣ” ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Οφείλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, και γιατί όχι και την ευγνωμοσύνη μας, στη Διεθνή Κοινότητα, ΟΗΕ, Ε.Ε., και στους μεγάλους αυτού του κόσμου ΗΠΑ και Ρωσία, για το γεγονός ότι με τα ψηφίσματά τους και τις υποδείξεις τους, εξημέρωσαν ένα άγριο θηρίο.

Η αναφορά αφορά τον Οθωμανό-ισλαμιστή-εθνικιστή Σουλτάνο της Άγκυρας, που έλαβε υπόψη του ψηφίσματα και αποφάσεις και την επομένη έστειλε εποίκους στα Βαρώσια, προκειμένου να εισβάλλουν στην περίκλειστη πόλη.

Ήταν κατά σειρά ο τέταρτος Αττίλας, που πραγματοποιήθηκε κάτω από τα απαθή βλέμματα της διεθνούς κοινότητας. Η απόφαση αυτής της νέας εισβολής, ανακοινώθηκε από το Σαράι του Σουλτάνου της Τουρκίας, παρουσία μιας μαριονέτας του, που είναι ο νέος ευνοούμενος-εντολοδόχος της Άγκυρας στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Είναι ο Τατάρ που θέλει με την ευλογία του Ερντογάν να εκτοπίσει τον σημερινό ηγέτη των Τουρκοκυπρίων τον Μουσταφά Ακιντζί, επειδή όπως του έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό ο μεγάλος Βεζίρης, τα αυτιά του δεν ακούνε τι λέει το στόμα του.

Αν το θέμα Ερντογάν δεν άγγιζε ολόκληρο τον Ελληνισμό, και είμαστε τρίτοι, για παράδειγμα Ελβετοί, θα είχε πλάκα να παρακολουθούμε όπως στα video games την πορεία ενός τύπου, που αυτή την στιγμή μέσω του εθνικισμού έχει παρασύρει μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης με το μέρος του, στα φιλόδοξα σχέδιά του για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όμως επειδή συμβαίνει να είμαστε η απειλούμενη χώρα μαζί με την Κύπρο, δεν μπορούμε να δούμε διασκεδαστικά αυτόν τον κατά Τράμπ φρικτό τύπο, που είναι σκληρός και κακός, αλλά τον προτιμά σε σχέση με τους εύκολους ηγέτες που δεν του αρέσουν και δεν τους πάει καθόλου.

Χαρακτήρισε επίσης ο Τράμπ τον Ερντογάν, «σκακιστή παγκόσμιας κλάσης», που όπως είπε δεν μπορεί να τα βάλει ο αντίπαλος του, Τζο Μπάιντεν μαζί του. Όταν ακούει αυτά ο Ερντογάν κι όταν βλέπει να παίζει στους ρυθμούς του, η Προεδρεύουσα της Ε.Ε. Άνγκελα Μέρκελ, δίνοντας μάχη στο Συμβούλιο Κορυφής για να μην υπάρξουν κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, είναι να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά του;

Στα Βαρώσια έκανε ομολογουμένως μια αριστοτεχνική κίνηση. Άνοιξε την κεντρική λεωφόρο Κένεντι, που βρίσκεται πίσω από τα ξενοδοχεία της παραλίας και κινείται παράλληλα προς την θάλασσα και έναν δρόμο προς την ακτή, κι έτσι ισχυρίζεται, ότι δεν παραβίασε τα ψηφίσματα 550/84 και 789/92 που ζητούν την απόδοση της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους κατοίκους, τους Ελληνοκυπρίους.

Δημιούργησε ένα είδος Disneyland, με μακάβριο όμως θέαμα, που είναι τα ρημαγμένα και με τη βία εγκαταλελειμμένα σπίτια, ξενοδοχεία και καταστήματα των Ελληνοκυπρίων, που πριν από 46 χρόνια άφησαν πίσω τους, προκειμένου να ξεφύγουν από τους βάρβαρους εισβολείς του δεύτερου Αττίλα.

Και είναι φυσικό να περιδιαβαίνουν έποικοι από την Ανατολία και κάποιοι Τουρκοκύπριοι και να καταπατούν έναν χώρο που με βία έχουν κατακτήσει.

Εξάλλου είναι στη φύση αυτών των ανθρώπων να ορέγονται κατακτήσεις νέων εδαφών, μια έχουν εμποτισθεί από τον νέο-σουλτάνο με περίτεχνο τρόπο, κάνοντάς τους καθημερινά πλύση εγκεφάλου, και λέγοντάς τους ότι αποτελούν συνέχεια των Σελτζούκων, που κατατρόπωσαν του Βυζαντινούς το 1071, στη μάχη του Ματζικέρτ.

Δεν είναι τυχαίο το αντίστοιχο show, που έστησε μπροστά στα βυζαντινά τείχη ο Ερντογάν στις 29 Μαΐου για να προπαγανδίσει την κατάκτηση της Βασιλεύουσας από τον Μωάμεθ τον Πορθητή. Ήταν για να προετοιμάσει την κοινή του γνώμη για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να δικαιολογήσουν την ενέργειά τους αυτή διαλαλούσαν εντός και εκτός Τουρκίας, ότι την κατακτήσαμε.

Η κίνηση Ερντογάν στα Βαρώσια είναι ένας ακόμη τσαμπουκάς του ισλαμιστή νέο-σουλτάνου, που λέει πολύ απλά σε σύμπασα την ανθρωπότητα, ότι σας γράφω όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων μου.

Είναι πολύ απλά ένας νέος Χιτλερίσκος του 21ου αιώνα. Και όσοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν θα τον βρουν μπροστά τους, μια και ο Ερντογάν δεν κρύβει τις προθέσεις του, λέγοντας ότι έχουν προωθήσει τις επεκτατικές τους βλέψεις, από τον Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια και από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Με απλά λόγια, για να πάψει ο Ερντογάν να θεωρεί τους Ευρωπαίους κουτόφραγκους, θα πρέπει Λάιεν, Μισέλ, Μέρκελ και Μπορέλ να πάψουν να τον χαϊδεύουν παίζοντας τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου και να του μιλήσουν με μια γλώσσα που καταλαβαίνει, που δεν είναι άλλη από αυτήν της επίδειξης ισχύος, τόσο στο οικονομικό όσο και στο στρατιωτικό πεδίο.

Να του σφίξουν τα ζωνάρια από την μια, με σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που θα τον πονέσουν, και από την άλλη να αφήσουν την Γαλλία και όποιους άλλους ενδιαφέρονται να κάνει εμφανή την στρατιωτική της παρουσία στην Α. Μεσόγειο.

Η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τις διερευνητικές, προκειμένου να αποδείξει ότι ο Ερντογάν δεν θέλει να μιλήσει σοβαρά με βάση το Διεθνές Δίκαιο και να εκμεταλλευθεί τον χρόνο, για να κλείσει τάχιστα τις τρύπες που υπάρχουν σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και να κηρύξει πανστρατιά στους Έλληνες εντός και εκτός της χώρας προκειμένου να πάψει ο Ακάρ και ο κάθε Ακάρ, να θεωρεί το λίκνο του πολιτισμού, «μεζέ» στο Σαράι του αιμοσταγή Βεζίρη της Άγκυρας…

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: Euractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *