ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΕΛHΦΘΗ ΣΤΗΝ ΜOΣΧΑ ΜEΛΟΣ ΤΩΝ PUSSY RIOT

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα την Βερόνικα Νικούλσινα, ακτιβίστρια και μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Μανσούρ Γκιλμάνοφ, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με το πρακτορείου, η σύλληψη της Νικούλσινα σχετίζεται με πιθανή προβοκάτσια κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής παρέλασης στην ρωσική πρωτεύουσα για την 9η Μαΐου, (Ημέρα νίκης κατά των Ναζί).

Ωστόσο ο δικηγόρος της, δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι η αστυνομία θέλει να την παραπέμψει για απείθεια κατά της αρχής, αλλά είναι προς το παρόν άγνωστο για ποιο γεγονός είναι  άγνωστο.

Η ίδια η Νικούλσινα δήλωσε στον ιστότοπο Mediazona, ότι οι αστυνομικοί που την συνέλαβαν όταν τους ρώτησε γιατί την συλλαμβάνουν της απάντησαν : «Αφού το είπε ο ανώτερος, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος λόγος» και πρόσθεσαν ότι οι ίδιοι «δεν γνωρίζουν τίποτα».

Η ίδια η ακτιβίστρια υποθέτει ότι η σύλληψη της σχετίζεται με προγραμματισμένο γύρισμα ταινίας, γεγονός που έκανε τους αστυνομικούς να σκεφθούν ότι η ίδια ετοιμάζει κάποια δράση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *