ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΥ 2019

Η έκτη Διεθνής Ολυμπιάδα ελληνικής γλώσσας και ελληνικού πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στο Βουκουρέστι, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και συγχρηματοδότηση από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας.

Μάλιστα η Ολυμπιάδα είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα σχολικών διαγωνισμών της χώρας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να έρθουν σε επαφή μαθητές της μέσης εκπαίδευσης που προέρχονται από διάφορες χώρες στις οποίες υπάρχουν ελληνικές κοινότητες, σχολεία και φορείς στους οποίους διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα είναι μια γραπτή εξέταση διάρκειας τριών ωρών και διαρθρώνεται σε διάφορα επίπεδα γλωσσομάθειας. Οι διοργανωτές θα καλύψουν τη διαμονή, τα γεύματα, το πολιτιστικό πρόγραμμα και τις μετακινήσεις των συμμετεχόντων. Στο Βουκουρέστι αναμένεται να ταξιδέψουν μαθητές από διάφορες χώρες, οι οποίοι στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα επισκεφθούν μουσεία και ιστορικά μνημεία, ενώ θα λάβουν μέρος και στην ελληνική βραδιά.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας αναφέρεται ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή η φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών απ’ όλο τον κόσμο, «με σκοπό να γνωρίσουν και να ανοίξουν το δρόμο για μελλοντικές δράσεις και συνεργασίες».

  • Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη καθηγήτρια Ευανθία Παπαευθυμίου μέσω e-mail (uersediu@yahoo.com), τηλεφωνικά (+40 213179873), ή με φαξ (+40 213179874).

Πηγή: Pontos-news.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *