ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΜΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠO ΕΞΕΓΕΡΣΗ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 12.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.

Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.

 Στις 2 μιση μετά τα μεσάνυχτα, μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κινείται προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη.

 

Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για την κατάσταση στη Μόρια

 Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της.

 

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *