ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΗΝ NRDC-GR Η ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Διοικητής της Δύναμης Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ – Ελλάδα (NRDC-GR), Αναστάσιος Σπανός καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις της έδρας την Γενική Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Elizabeth K. Lee, με την ευκαιρία για τον εορτασμό της εθνικής ημέρας των ΗΠΑ.

Το US Contingent προσχώρησε στο NRDC-GR ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, ολοκληρώνοντας έναν οδικό χάρτη που ξεκίνησε με την 11η Ολομέλεια NRDC-GR το 2015.

Ο Αναστάσιος Σπανός εξέφρασε την ευχαρίστησή του που δόθηκε η ευκαιρία για να εορταστεί η 225η επέτειο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ενώ ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ για την τιμή με την παρουσία της.

Η κ. Lee τόνισε τη σημασία της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και εξέφρασε την ειλικρινή της ευγνωμοσύνη στο ελληνικό, αμερικανικό και συμμαχικό προσωπικό της έδρας για την αποφασιστικότητά τους να ενσωματώσουν τις ικανότητές τους και να βελτιώσουν τις επιδόσεις του αρχηγείου.

Η κ. Lee τόνισε ότι η ισχυρή παρουσία του NRDC-GR δείχνει πώς η Συμμαχία ενισχύει την παγκόσμια ασφάλεια επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της έδρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εφαρμόστηκαν όλα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα πανδημίας COVID-19 και ακολουθήθηκαν τα προστατευτικά μέτρα.

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *