ΚΥΠΡΟΣ
ΣΤΗΝ ΚYΠΡΟ 6 ΕΛΛΗΝΙΚA F16 – ΑΣΚHΣΕΙΣ ΜΕ ΓΑΛΛΙΚA RAFALE, ΑΕΡΟΜΑΧIΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚA F16

Αεροπορική επιχείρηση συμμετοχής έξι ελληνικών F-16 στην τετραμερή άσκηση Eunomia (Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας – Ιταλίας), κατεγράφη πριν λίγες ώρες. Η άσκηση ξεκίνησε στις 10:30 όταν τα έξι ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από το Καστέλι της Κρήτης και διήρκεσε μέχρι τις 13:30 όταν οι Έλληνες πιλότοι προσγειώθηκαν και πάλι στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελληνικά F-16 δεν έγιναν αντιληπτά από την Τουρκία κατά την κίνηση τους προς την Κύπρο όπου εκτέλεσαν αντικείμενα της άσκησης. Τα ελληνικά μαχητικά ενώθηκαν με τα δύο F-16 που σταθμεύουν στην Κύπρο και τα γαλλικά Rafale.

Κατά την επιστροφή των έξι μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Κρήτη, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιχείρησαν να παρενοχλήσουν ταελληνικά F-16.

Ωστόσο παρενέβησαν ελληνικά F-16 που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή που προχώρησαν στην άμεση αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η άσκηση θεωρείται εξαιρετικά επιτυχής και αποδεικνύει την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να βρεθεί στην Κύπρο ανά πάσα στιγμή.

 

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *