ΑΠΟΨΕΙΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Toυ Πέτρου Ούτση

Eχουμε σταματήσει να αναπαράγουμε την Γενί Σαφάκ εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σκεφτόμαστε και πολύ σοβαρά να σταματήσουμε να αναπαράγουμε και τα μηνύματα του Τούρκου Προέδρου που απευθύνονται ουσιαστικά στους Τούρκους πολίτες.

Και τα Ελληνικά ΜΜΕ, όσα τουλάχιστον έχουν την δυνατότητα, θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να λειτουργούν ως κομιστές της ήττας, της απαξίωσης των πολιτικών και κυρίως, της Ελληνικής Διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι η γκρίνια φέρνει κλικ και νούμερα, ναι η ηττοπάθεια φέρνει νούμερα (αριθμητικά και άλλα), αλλά σε αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Και τις ευθύνες τους πρέπει να τις αναλάβουν πρώτα από όλα οι πολίτες. Όταν ,με την σειρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Άμυνας κάνουν δηλώσεις που είναι αποτέλεσμα της Εξωτερικής Πολιτικής, θα πρέπει όλοι να βουτάμε δυο και τρεις φορές τα δάχτυλα μας στο μυαλό πριν γράψουμε στο πληκτρολόγιο, και πρέπει να το κάνουμε όλοι μας γιατί υπάρχουν και μίμοι, οι οποίοι προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις ευτελίζουν ακόμη και τους θεσμούς.

Αλήθεια, ποιοι είμαστε όλοι εμείς που ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός, ποιοι είμαστε όλοι εμείς που ζητάμε όταν μιλάει ο Υπουργός Άμυνας να βγαίνουν από το στόμα του Patriot, και ειδικά, ποιοι είμαστε όλοι εμείς που θα χλευάσουμε και θα χαρακτηρίσουμε ανίκανο τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας. Μήπως είμαστε κάποιοι που θέλουμε να δημιουργήσουμε κοινό για τις επόμενες εκλογές,  μήπως είμαστε κάποιοι που οι αναλύσεις μας δεν βγαίνουν και προσπαθούμε να απαξιώσουμε την κάθε επιτυχία, η τέλος, μήπως είμαστε κάποιοι που κάνουμε αντιπολίτευση πάνω στο μέλλον του Έθνους και του Ελληνισμού

Photo: Timesnews.gr

 

 

(Σημ: To άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις)

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *