ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΛΤΣ ΑΠΟ G7: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ – «ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα λήξουν μόνο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδεχθεί ότι τα σχέδιά του δεν πρόκειται να επιτύχουν, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, που ζήτησε παράλληλα και ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Ουκρανία, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής της G7 που ολοκλήρωσε τις εργασίες της.

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα λήξουν μόνο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποδεχθεί ότι τα σχέδιά του στην Ουκρανία δεν πρόκειται να επιτύχουν, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G7 που ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις βαυαρικές Άλπεις.

«Όλες οι κυρώσεις που επιβάλαμε για την Κριμαία εξακολουθούν να είναι εκεί. Όλες οι κυρώσεις που επιβάλαμε λόγω της υποκινούμενης από τη Ρωσία εξέγερσης στο Ντονμπάς εξακολουθούν να είναι εκεί. Και το ίδιο θα ισχύσει και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν τώρα, οι οποίες είναι πολύ πιο αυστηρές», διεμήνυσε ο Γερμανός καγκελάριος, με το βλέμμα στραμμένο στη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Υπάρχει μόνο μία διέξοδος: ο Πούτιν να αποδεχθεί ότι τα σχέδιά του στην Ουκρανία δεν πρόκειται να επιτύχουν», πρόσθεσε ο κ. Σολτς από το βήμα της καταληκτικής συνέντευξης Τύπου με την οποία ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής.

Από το ίδιο βήμα, ο Γερμανός καγκελάριος κατηγόρησε τη Ρωσία για τη «βαρβαρότητα» με την οποία διεξάγει τον πόλεμό της στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κίνα δεν πρόκειται από την πλευρά της να υπονομεύσει τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Δυτικοί με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία και το πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Αναφορικά με την επικείμενη παρουσία του Πούτιν στη Σύνοδο της G20 στην Ινδονησία το ερχόμενο φθινόπωρο, ο κ. Σολτς υποστήριξε πως οι ηγεσίες της G7 δεν θα ήθελαν να δουν την G20 να διχάζεται.

Κατά τα λοιπά, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ενεργειακά, υποστήριξε πως η G7 πρόκειται να προωθήσει νέες συνεργασίες με χώρες όπως είναι η Ινδονησία, η Ινδία και το Βιετνάμ.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ουκρανία, ο ίδιος υποστήριξε πως πλέον αυτό που χρειάζεται είναι ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» (Marshall Plan) για τη συγκεκριμένη χώρα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η Ομάδα των Επτά πρόκειται να διατηρήσει ψηλά την πολιτική και οικονομική πίεση προς τη Ρωσία λόγω του πολέμου.  

Με πληροφορίες από Reuters

Πηγή:Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *