ΥΓΕΙΑ
ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ (;) ΧΩΡΑ Ο ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΑΒΒΑ

Στη χερσόνησο του Αίμου αναζητά η Ασφάλεια Αττικής την άκρη του νήματος για την εξιχνίαση της περίεργης κλοπής πανάκριβου ιατρικού εξοπλισμού από το Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προωθήσει μέσω της Ιντερπόλ σε συνεργαζόμενες χώρες των Βαλκανίων τις φωτογραφίες των υλικών που εκλάπησαν από το νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια να αντλήσει πληροφορίες για το πού κατέληξαν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι άγνωστοι διαρρήκτες έδρασαν κατόπιν παραγγελίας που δέχθηκαν, πιθανότατα από τους υπευθύνους κάποιου ιδιωτικού θεραπευτηρίου που εδρεύει σε μια από τις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου. Φαίνεται, μάλιστα, ότι οι δράστες είχαν στοχοποιήσει συγκεκριμένα μηχανήματα και είχαν μελετήσει τους χώρους όπου θα χτυπούσαν. Αλλωστε, ο ιατρικός εξοπλισμός που έκανε φτερά από το γαστρεντερολογικό τμήμα είναι τελευταίας τεχνολογίας και ιδιαίτερα ακριβός.

«Γνώριζαν τι έπρεπε να πάρουν»

«Εκλάπησαν ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο γαστροσκόπιο με δύο κάμερες, αλλά και ένας επεξεργαστής για κολονοσκόπηση, που έδινε απευθείας εικόνα σε μόνιτορ. Η αξία και των δύο αντικειμένων υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Οπως φαίνεται, οι άνθρωποι που τα άρπαξαν, αν μη τι άλλο, γνώριζαν τι έπρεπε να πάρουν!» δήλωσε στην «Espresso» άνθρωπος που έχει σχέση με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έφτασε στη χώρα μας άνθρωπος εμπιστοσύνης αυτού που έδωσε την παραγγελία για την κλοπή, για να δείξει επακριβώς στους διαρρήκτες τι είδους εξοπλισμό έπρεπε να αρπάξουν από το νοσοκομείο! Ισως το μυστικό της ταυτότητας των δραστών να κρύβεται στις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του «Αγίου Σάββα», το καταγεγραμμένο υλικό των οποίων συνεχίζουν να εξετάζουν καρέ καρέ οι έμπειροι αστυνομικοί.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Related Post