ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΓΚΑΗ: ΝΕΑ LOCKDOWN ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Τμήματα της Σαγκάης άρχισαν να επιβάλουν νέους περιορισμού την Πέμπτη, με τους κατοίκους της μεγάλης περιοχής Minhang να διατάσσονται να μείνουν σπίτι για δύο ημέρες σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τους κινδύνους μετάδοσης της COVID-19.

Οι τοπικές αρχές του Minhang, όπου ζουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, θα πραγματοποιήσουν τεστ σε όλους τους κατοίκους στις 11 Ιουνίου και οι περιορισμοί θα αρθούν μόλις ολοκληρωθούν αυτή η διαδικασία, ανέφερε η κυβέρνηση στον λογαριασμό της στο WeChat.

Η Σαγκάη ανέφερε τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα συμπτώματα COVID-19 την Τετάρτη, όλα σε ζώνες ήδη σε καραντίνα. Κανένα από τα νέα κρούσματα δεν ήταν στην περιοχή Minhang.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την έξοδο της Σαγκάη από ένα δίμηνο lockdown , ορισμένες οικιστικές εγκαταστάσεις έχουν σφραγιστεί ξανά καθώς οι αρχές συνεχίζουν να ακολουθούν μια πολιτική «μηδενικής COVID» με στόχο το σπάσιμο των αλυσίδων μετάδοσης το συντομότερο δυνατό.

Αυτό σημαίνει ότι οι αρχές επιβάλλουν γρήγορα περιορισμούς κίνησης και απαιτήσεις τεστ σε περιοχές όπου ζουν ή έχουν επισκεφθεί όχι μόνο θετικά κρούσματα, αλλά και στενές επαφές τους. Αρκετές τοπικές αρχές έχουν εκδώσει ανακοινώσεις λέγοντας ότι οι κάτοικοι θα υπόκεινται σε δύο ημέρες περιορισμού και άλλες 12 ημέρες αυστηρών δοκιμών από την Πέμπτη. Σύμφωνα με ανακοινώσεις από τουλάχιστον τρεις γειτονιές στη Σαγκάη, οι κάτοικοι θα υποβληθούν σε πέντε γύρους υποχρεωτικών εξετάσεων που λήγουν στις 23 Ιουνίου και θα παραμείνουν σε κλειστούς χώρους μέχρι το Σάββατο.

Πράσινοι φράχτες και κόκκινες ξύλινες σανίδες έχουν ξεφυτρώσει την περασμένη εβδομάδα σε μερικούς από τους δρόμους κοντά σε αυτές τις γειτονιές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των κατοίκων και προκαλώντας νέα οργή.

Ο Ζάο Νταντάν, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής υγείας της Σαγκάης, δήλωσε σε ενημέρωση την Τρίτη ότι η πόλη θα συνεχίσει να εφαρμόζει περιορισμούς ακόμη και σε περιοχές που δεν είχαν χαρακτηριστεί ως «υψηλού κινδύνου».

«Με βάση την αξιολόγηση των τάσεων πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας, τα σχετικά μέτρα θα προσαρμοστούν δυναμικά», είπε. «Ελπίζουμε ότι το κοινό θα συνεχίσει να κατανοεί και να συνεργάζεται». Οι αρχές της πόλης προσπαθούν να εξισορροπήσουν την προσήλωσή τους στο μηδέν-COVID με την ενθάρρυνση της επανέναρξης των επιχειρήσεων, δεδομένου του πόσο άσχημα επλήγησαν η τοπική οικονομία και οι εταιρείες από το δίμηνο lockdown.

Το Shanghai Disney Resort, το οποίο είναι κλειστό από τις 21 Μαρτίου, δήλωσε ότι θα ανοίξει εκ νέου ορισμένες περιοχές λιανικής και πάρκων από την Παρασκευή, αλλά το κύριο πάρκο της Disneyland, η Disneytown και τα δύο ξενοδοχεία του θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

Αξιωματούχοι στην πόλη, τον πιο κοσμοπολίτικο και τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό κόμβο της Κίνας, προσπαθούν επίσης να αποκαταστήσουν τους δεσμούς με ξένες εταιρείες πραγματοποιώντας πολλαπλές συναντήσεις με στελέχη και διευκολύνοντας μια βασική συνοριακή απαίτηση για τους εργαζομένους στο εξωτερικό.

Ωστόσο, τα επιχειρηματικά επιμελητήρια δήλωσαν ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τους περιορισμούς του COVID-19 παραμένει βασικό μέλημα για τις ξένες εταιρείες. «Αυτό το απρόβλεπτο και ο αυξημένος κίνδυνος έχει ως αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να καθυστερούν, να μειώνουν ή να αποσύρονται εξ ολοκλήρου από την κινεζική αγορά», δήλωσε η Αλεξάντρα Χιρστ, αναλύτρια πολιτικής στο Βρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Κίνα.

Mε πληροφορίες από: Reuters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *