ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ ΥΠΕΡ ΣΕΡΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΣΟΒΟΥ: ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Κοσόβου να σταματήσει αυτές που αποκάλεσε “προβοκάτσιες” και έκρινε ότι η απόφαση για αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας και των σερβικών αστυνομικών δελτίων ταυτότητας εντάσσεται σε προσπάθεια “εκδίωξης” του σερβικού πληθυσμού από το Κόσοβο.

“Οι ηγέτες των Αλβανών του Κοσόβου γνωρίζουν ότι οι Σέρβοι δεν θα παραμείνουν αδιάφοροι όταν απειλούνται άμεσα οι ελευθερίες τους και σκόπιμα κλιμακώνουν την κατάσταση για να πυροδοτήσουν στρατιωτικό σενάριο. Φυσικά, στόχος των αιχμηρών επιθέσεων είναι και το Βελιγράδι, το οποίο η Δύση θέλει να εξουδετερώσει περαιτέρω χρησιμοποιώντας αλβανικά χέρια”, αναφέρεται σε ανακοινωθέν του ρωσικού ΥΠΕΞ, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS).

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι πίσω από τις κινήσεις της Πρίστινας βρίσκονται οι ΗΠΑ και η ΕΕ και τις καλεί να σεβαστούν τα δικαιώματα των Σέρβων στο βόρειο Κόσοβο.

Σέρβοι στο βόρειο Κόσοβο απέκλεισαν με οδοφράγματα το απόγευμα χθες Κυριακή δύο οδικές αρτηρίες που οδηγούν προς τα διοικητικά σύνορα με την Σερβία. Προέβησαν στην κίνηση αυτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Πρίστινας να επιβάλει αντικατάσταση των σερβικών πινακίδων κυκλοφορίας με πινακίδες που θα εκδίδουν οι αρχές του Κοσόβου. Η Πρίστινα από τα μεσάνυχτα δεν θα αποδέχεται εξάλλου σερβικές αστυνομικές ταυτότητες για την είσοδο στο Κόσοβο.

Mε πληροφορίες από: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *