ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ: ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ 1.000 ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ- ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η 95Η & 79Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ!

Ξεκίνησαν οι δραματικές στιγμές για τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς ακριβώς όπως είχε προβλέψει το WarNews247 εδώ και ημέρες. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν τρεις διαδοχικές ήττες σε Oksil, Zavody και Yampol.

Ένα ουκρανικό Τάγμα με περίπου 1.000 στρατιώτες εγκλωβίστηκε ανατολικά του Izyum καθώς οι Ρώσοι επιχείρησαν έφοδο από τρεις πλευρές. Πλέον οι Ουκρανοί ή θα παραδοθούν ή θα πεθάνουν στην μάχη.

 

Οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται περικυκλωμένες στην περιοχή Oksil. Πληροφορίες του WarNews247 αναφέρουν πως υπάρχουν μεγάλες ουκρανικές απώλειες και σε δεύτερη περιοχή, στο χωριό Zavody.

Τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν πρόσφατα τον έλεγχο του χωριού. Υπάρχει βίντεο που δείχνει όσους Ουκρανούς στρατιώτες επέζησαν να κρύβονται στα χωράφια από τα ρωσικά άρματα μάχης.

Στο χωριό Yampol οι Ουκρανοί έχουν υποστεί συντριπτική ήττα.

Δείτε παρακάτω τι ακριβώς έγινε.Δείτε στον χάρτη με τα δύο κόκκινα βελάκια που περικυκλώθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις

 

 

Περικυκλωμένοι 1.000 Ουκρανοί στρατιώτες

Ο Ρωσικός Στρατός συνέχισε την προέλαση στα σύνορα Χάρκοβο-Ντονέτσκ και περικύκλωσε τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Oksil/Оскіл.

Ένα Τάγμα περίπου 1.000 αντρών του ουκρανικού Στρατού περικυκλώθηκε κοντά στο Oksil στην ευρύτερη περιοχή Izyum.

Οι Ουκρανοί βρέθηκαν ξαφνικά περικυκλωμένοι από τρεις πλευρές χωρίς καμία διέξοδο. Πίσω τους είναι ο ποταμός Oksil με το ρωσικό πυροβολικό να τους χτυπά από μπροστά.

Κάποιοι προσπάθησαν να σπάσουν τις ρωσικές γραμμές με τραγικό αποτέλεσμα. Περίπου 200 είναι οι νεκροί. Άλλοι παραδόθηκαν και άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πρόκειται για μεικτό Τακτικό Τάγμα από δυνάμεις της 1ης ουκρανικής Ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς και μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Έκκληση στρατιωτών της 79ης Ταξιαρχίας προς τους διοικητές τους

Δριμύ κατηγορώ κατά της ηγεσίας εξαπέλυσαν οι στρατιώτες της 79ης Ταξιαρχίας για τις τρομαχτικές απώλειες που υπέστησαν στο Ντονμπάς. Κατηγορούν την στρατιωτική ηγεσία για Αποτυχία εκκένωσης των τραυματιών, έλλειψη βαρέως οπλισμού και αποκαλύπτουν τις βαριές απώλειες προσωπικού που υπέστησαν.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Είμαστε στρατιωτικοί της 79ης Ταξιαρχίας, 2ου και 3ου Τάγματος. Βρισκόμαστε στο χωριό Yampol.

Οι διοικητές μας, μάς οδήγησαν στο δάσος για να σκάψουμε οχυρές θέσεις, είχαμε μερικά φτυάρια για πολλούς ανθρώπους…

Καθίσαμε εκεί 5-6 μέρες, και οι διοικητές μας εγκατέλειψαν… Και τώρα μας θεωρούν λιποτάκτες γιατί επιζήσαμε… Υπάρχουν ακόμα πολλά πτώματα που βρίσκονται εκεί, σε αυτούς τους λάκκους.

Ζητώ την προσοχή σας, ειδικά τους εθελοντές που μας βοηθούν, τους αξιωματικούς που μας εγκατέλειψαν – καλέσαμε το πυροβολικό, και δεν υπήρχε τίποτα – καμία βοήθεια.

Μας κέρδισε η αεροπορία – δεν είχαμε καμία αεράμυνα. Μας πέταξαν βλακωδώς σαν κρέας. Μετά βγήκαμε έξω και ρωτήσαμε τον γέροντα – ήταν υποδιοικητής ταξιαρχίας ή διοικητής τάγματος – Πώς έγινε αυτό; Είπε: «Ο Μάικ, ο διοικητής της DSHV (ταξιαρχίας εφόδου), έδωσε εντολή να πάνε χέρι με χέρι πάνω στα άρματα μάχης»

 

“Η 95η και η 79η Ταξιαρχία διαλύθηκαν”

Ως εκ τούτου, σας κάνουμε έκκληση – Βοηθήστε μας, γιατί θεωρούμαστε λιποτάκτες… Μας δικάζουν ως εχθρούς, λιποτάκτες που εγκατέλειψαν το πεδίο της μάχης.

 

Δεν αφήσαμε τη μάχη – αποφασίσαμε να επιβιώσουμε.

 

Πήγαμε στην μάχη, με αυτόματα όπλα ενάντια στην ρωσική πανοπλία, και όσοι είναι τώρα ζωντανοί βγήκαν ζωντανοί από το θύλακα που είχαμε περικυκλωθεί. Το υπόλοιπο 70% των ανδρών μας είναι ξαπλωμένοι στο δάσος, πτώματα.

Εκτός από το γεγονός ότι θέλουν να μας κάνουν ένοχους για όλα – νομίζουμε ότι είναι ένοχοι οι διοικητές μας, μάλλον ο τομεάρχης, που – δεν ξέρω. Ζητάμε να μας οδηγήσουν στο Μικολάιβ, γιατί εκεί ετοιμάζεται επίθεση. Αποφάσισαν να μας αφήσουν εδώ γιατί θέλουν να μας τελειώσουν για να μην ξέρετε εσείς την αλήθεια.

Η 95η και η 79η ταξιαρχία διαλύονται. Άνθρωποι (προσωπικό) – είμαστε έφεδροι, υπάρχουν συμβασιούχοι στρατιωτικοί, μερικά άτομα, αλλά δεν θα αναφέρουμε ονόματα. Ακόμη και οι συμβασιούχοι στρατιώτες καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι κόλαση. Μας πετάξαν σαν κρέας.

…Οι αξιωματικοί φεύγουν από το πεδίο της μάχης. Άνθρωποι, σκεφτείτε, γιατί αν όχι, θα μας βάλουν φυλακή.

Μια ώρα πριν την περικύκλωση μας, οι αξιωματικοί εγκατέλειψαν το διοικητήριο και έφυγαν. Όταν ήρθαν οι Ρώσοι, ζητήσαμε υποστήριξη, είπαν:

 

«Κάντε μια κυκλική άμυνα»

Ένα άρμα μάχης εναντίον τριάντα. Βγήκαμε σε ομάδες των 2, 3, 5 ατόμων. Όταν φτάσαμε στη δεύτερη γραμμή, δεν υπήρχε κανένας που να μας κάλυπτε.

Δεν τα παρατάμε, θέλουμε να πολεμήσουμε, αλλά όχι στην 75η Ταξιαρχία Εφόδου.

…Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε όπου εγκαταλείπουμε τους τραυματίες, οι αξιωματικοί τρέχουν μακριά με αυτοκίνητα, δεν θέλουν καν να σηκώσουν τους τραυματίες – είναι ντροπή. Τέτοιοι άνθρωποι – δεν είναι αξιωματικοί – είναι τσακάλια.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο

Image
Image
Image
Πηγή: Warnews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *