ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ: ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ

Προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αυστρία ισχύουν από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εισόδου στη χώρα.

Έλληνες πολίτες καθώς και Έλληνες με μόνιμη κατοικία ή συνήθη διαμονή στην Αυστρία μπορούν να εισέλθουν στην Αυστρία χωρίς περιορισμούς, εφόσον προέρχονται από κράτη με σταθερά επιδημιολογικά δεδομένα (Παράρτημα 1) και βρίσκονταν για δέκα ημέρες πριν την άφιξή τους στην Αυστρία σε ένα από αυτά τα κράτη.

Εάν Έλληνες πολίτες εισέρχονται στην Αυστρία απευθείας από περιοχή «υψηλού κινδύνου», στην οποία τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι σταθερά (Παράρτημα 2), θα πρέπει να φέρουν και να επιδεικνύουν στις αρμόδιες αρχές σχετικό πιστοποιητικό υγείας με αρνητικό PRC-Test, το οποίο δεν θα πρέπει να είναι, κατά την άφιξη, παλαιότερο των 72 ωρών. Εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα προσκόμισης test, θα πρέπει να υποβληθούν σε καραντίνα 10 ημερών. Θα πρέπει σ’ αυτή την περίπτωση να υποβληθούν σε PCR- Test στην Αυστρία εντός 48 ωρών (από την άφιξή τους), με δικά τους έξοδα, και έως ότου εκδοθεί αρνητικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να παραμένουν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό.

Εάν πολίτες βρίσκονταν πριν την είσοδό τους στην Αυστρία σε κράτος που δεν περιλαμβάνεται στα Παραρτήματα 1 και 2 και εισέρχονται απ’ ευθείας απ’ αυτό, θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν αρνητικό test παλαιότητας έως 72 ωρών ή να υποβάλλονται σε 10ήμερο περιορισμό, απ’ τον οποίο αποδεσμεύονται με αρνητικό test στην Αυστρία.

Η διέλευση από την Αυστρία χωρίς ενδιάμεση στάση εξακολουθεί να είναι δυνατή χωρίς περιορισμούς.

Για περαιτέρω ερωτήσεις συστήνεται η επικοινωνία με την Υπηρεσία Ενημέρωσης Πολιτών του αυστριακού Υπουργείου Υγείας στο τηλέφωνο 0800201611 (Email:buergerservice@sozialministerium.at <mailto: buergerservice@sozialministerium.at > ) ή με την αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα ((https://www.bmeia.gv.at/oeb-athen/ ).

Παράρτημα 1: https://bmi.gv.at/bmi_documents/2523.pdf

Παράρτημα 2: https://bmi.gv.at/bmi_documents/2524.pdf

Σημαντικές πληροφορίες για τη χρήση προστατευτικής μάσκας:

Σε όλους τους δημόσιους χώρους απαιτείται, έναντι ατόμων, με τα οποία δεν μοιράζεται κανείς το ίδιο σπίτι, απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου. Η χρήση προστατευτικής μάσκας επιβάλλεται:

  •        Σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί
  •        Σε φαρμακεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, κέντρα περίθαλψης και αποκατάστασης καθώς και σε όλες τις υπηρεσίες υγείας και φροντίδας.
  •        Σε καταστήματα τροφίμων (π.χ. φούρνοι, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία)
  •        Σε πρατήρια βενζίνης που πωλούν και τρόφιμα
  •        Σε τράπεζες και ταχυδρομεία
  •        Σε καταστήματα όπου παρέχονται υπηρεσίες, εφόσον δεν είναι δυνατή ή τήρηση απόστασης ενός μέτρου ή δεν είναι διαθέσιμα άλλα προστατευτικά μέτρα (π.χ. διαχωριστικά πλέξιγκλας)
  •        Σε δημόσιες συναθροίσεις, εφόσον δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του ενός μέτρου

Εκτός από τους κανονισμούς για χρήση προστατευτικής μάσκας που ισχύουν σε όλη την αυστριακή επικράτεια, σε επίπεδο ομόσπονδων κρατιδίων μπορούν να εφαρμόζονται επιπλέον κανονισμοί. Για ειδικότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στο εκάστοτε ομόσπονδο κρατίδιο.

Πηγή: Ηephaestuswien.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *