ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Χριστουγεννιάτικες ευχές απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τα συνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες σε εκδήλωση του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Εως ότου πάψουν να υπάρχουν οι τραγικές συνθήκες, που σας οδήγησαν να εγκαταλείψετε τις Πατρίδες σας και τις οικογένειές σας επίσης, η Ελλάδα και η Ελληνική Κοινωνία σας αγκαλιάζει με θέρμη και σας θεωρεί παιδιά της», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην εκδήλωση για τα συνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες σε εκδήλωση της Βουλής.

«Μην κρίνετε την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ευρώπης από ηγεσίες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες, κατώτερες των περιστάσεων, δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με τον πυρήνα αυτής της Ιστορίας και αυτού του Πολιτισμού. Κρίνετε την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση από την Ελλάδα, για να βεβαιωθείτε ότι κάθε Έλληνας και κάθε πραγματικός Ευρωπαίος όχι μόνο συμμερίζεται την τραγωδία σας, αλλά στέκεται δίπλα σας για να μοιραστούμε τον πόνο σας και, το κυριότερο, ν’ απαλύνουμε κατά το δυνατόν τις συνέπειές του» επισήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Η στάση της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι τόσο περισσότερο ειλικρινής, όσο είναι φυσική απόρροια της Ιστορίας της και του Πολιτισμού της. Γιατί για εμάς, τους Έλληνες, όλα τα παιδιά του Κόσμου που δοκιμάζονται είναι και δικά μας παιδιά. Και σ’ αυτό το σημείο οφείλω να διευκρινίσω ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες εκπροσωπούν, στο ακέραιο, τις αρχές και τις αξίες και της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και, συνακόλουθα, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Αφού στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι ο Άνθρωπος, κατ’ εξοχήν δε τα παιδιά, πέρα και έξω από την καταγωγή τους, δοθέντος ότι είναι η συμπεριφορά μας γι’ αυτά που κρίνει, κατ’ εξοχήν, την προσήλωση κάθε πραγματικού Ευρωπαίου στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης.Για μιαν ακόμη φορά σας καλωσορίζω, μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους των Δημοκρατικών Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην καρδιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατ’ αυτή την άκρως συμβολική ημέρα των παραμονών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους».

Πηγή: Sputniknews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *