Uncategorized
ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Παλλόμενα φανάρια με ηλιακή ενέργεια που αναβοσβήνουν και γίνονται ιδιαίτερα αισθητά από τους οδηγούς, τοποθέτησε ο Δήμος Ηλιούπολης, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, και συγκεκριμένα, στα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο,10ο και 13ο .

Τοποθετήθηκαν επίσης σήματα που εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς για την ενδεχόμενη διέλευση μαθητών και άλλα που καθοδηγούν για τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Παράλληλα τοποθετήθηκαν και έντεκα καθρέφτες σε επικίνδυνα σημεία των δρόμων της πόλης προς αποφυγή των ατυχημάτων.

Εντός των ημερών όπως σημειώνει ο Δήμος, θα τοποθετηθούν και παλλόμενα τόξα για την εμφατική καθοδήγηση των οδηγών στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Υπενθυμίζει δε ότι και το 2018 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα κατασκευής οδών ήπιας κυκλοφορίας γύρω από τα σχολεία της πόλης.

Έτσι ο Δήμος , στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας, συνεχίζει με πολλαπλές παρεμβάσεις την διαμόρφωση μιας ασφαλούς και φιλικής γειτονιάς στην Ηλιούπολη.

Με συνεχείς ημερίδες κυκλοφοριακής αγωγής κυρίως στα σχολεία, με ειδική μελέτη που εκπόνησε για τον εντοπισμό των επικίνδυνων οδικών σημείων της πόλης, με τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με τις διαγραμμίσεις, με την αφαίρεση των παράνομων πινακίδων από τους δρόμους, με την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και με την σύγχρονη σήμανση, ο Δήμος Ηλιούπολης διαμορφώνει ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τον πεζό και βάζει τα θεμέλια της βιώσιμης κινητικότητας στην Ηλιούπολη.

Zougla.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *