ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ

Η Φενέρμπαχτσε είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού νίκησε στην έδρα της τον Ολυμπιακό με 80-64. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπάθησαν, αλλά δε βρέθηκαν σε καλή βραδιά σε αντίθεση με την τουρκική ομάδα η οποία έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Το δίδυμο Γιούντο και Βέσελι προξένησε πολλά προβλήματα ειδικά με την εξαιρετική τους άμυνα κι έτσι χάθηκε ο τελικός για τους Πειραιώτες. Συγκλονιστική η παρουσία 2500 οπαδών του Ολυμπιακοή οι οποίοι είχαν όμως να αντιμετωπίσουν 17000 Τούρκους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε διαβάζοντας στην επίθεσή του, αλλά οι αλλαγές στην άμυνα μετά από κάθε σκριν τον «πλήγωσαν». Τα mismatch ήταν συνεχόμενα και με 3 ασίστι του Έκπε Γιούντο και 9 πόντους του ασταμάτητου Νίκολα Κάλινιτς η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με 16-8 (6’). Παρά την φιλότιμη προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου η διαφορά δεν έπεσε και μάλιστα οι 26 πόντοι παθητικό της περιόδου ήταν κακός οιωνός.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε στο παρκέ τους Ουότερς, Γκριν και Μιλουτίνοφ με καλό ρυθμό κι από δικά τους χέρια οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 27-23 (13’). Οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του Ολυμπιακού και με τρίποντο του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς προηγήθηκαν με 35-25 (17’). Σε εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες έπαιξαν με περισσότερη εξυπνάδα, άνοιξαν με τη σειρά τους τις αποστάσεις και με δύο τρίποντα (Πρίντεζης και Μάντζαρης) μείωσαν σε 37-32 (20’).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με συνεχόμενα τρίποντα κι από τις δύο ομάδες (Ντίξον, τυχερό Βέσελι και 2./2 Μάντζαρης), ωστόσο ακολούθησε ένα «στείρο» δίλεπτο εκατέρωθεν. Η Φενέρμπαχτσε με 5/6 συνεχόμενες βολές πήρε σημαντική ανάσα ενώ ακολούθησε και τρίποντο του Ντατόμε (57-44, 28’). Ο Γιούντο έμοιαζε με τερματοφύλακα και λίμπερο μαζί αφού έκοβε κάθε προσπάθεια από κοντά των «ερυθρόλευκων» κι έτσι η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο επίπεδο (60-46, 29’).

Όσο κι αν προσπαθούσαν οι «ερυθρόλευκοι», οι γηπεδούχοι έπαιζαν πολύ καλό μπάσκετ, έβρισκαν καθαρές επιλογές και με άριστα ποσοστά πίσω από τα 6.75 βρέθηκαν στο +18 (68-50, 33’). Οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπάθησαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ματς, αλλά πνιγμένοι στο άγχος τους το έκαναν με ανορθόδοξο τρόπο κι έτσι δεν το κατάφερε ποτέ.

NEWSBEAST.GR

Related Post