ΔΙΕΘΝΗ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΤΙΕ

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο διάσημος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος εξέφρασε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων.

«Αν σε αυτή την επιλογή έρχεται από μία μακρά πορεία θρησκευτικών αναζητήσεων, χαίρομαι ιδιαιτέρως, που ο δρόμος αυτός ολοκληρώνεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία», είπε ο Μητροπολίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δίκτυο Russia-24.

«Ελπίζω να προσεγγίσει την Ορθόδοξη πίστη με το ίδιο βάθος και την ίδια στοχαστικότητα που είχε στους ρόλους του. Η πίστη θα του ανοίξει πολλές πτυχές τις οποίες δεν έχει ανακαλύψει ακόμα», υπογράμμισε.

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ βαπτίστηκε ορθόδοξος στις 4 Σεπτεμβρίου, στην εκκλησία Alexander Nevsky στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον ηθοποιό, ήταν οι «δεσμοί του με τους ορθόδοξους κληρικούς» και η «αγάπη του για την Ορθόδοξη Λειτουργία» που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να γίνει χριστιανός ορθόδοξος.  Πνευματικός του πατέρας είναι ο π. Τύχων Σεφκούνοφ, ο οποίος είναι επίσης ο εξομολόγος του Βλαντιμίρ Πούτιν και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Πηγή: Οrthodoxianewsagency.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *