ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ “ΗΓΕΣΙΑ” ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ

Η παρουσίαση του βιβλίου του ”ΗΓΕΣΙΑ” του Δημήτρη Μπουραντά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στις 18:00, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48,Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Μπουραντάς, ο οποίος εκτός από συγγραφέας του βιβλίου είναι και  Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

H ηγεσία, όταν ασκείται με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, συλλογικότητες, οικογένειες και κοινωνίες, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα προόδου, κοινωνικής συνοχής και ευημερίας. Παρόλα αυτά, ως έννοια κι ως πρακτική στην Ελλάδα παραμένει συγκεχυμένη, ακόμα και παρεξηγημένη, αφού συχνά οι ηγέτες ταυτίζονται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας με τους κατέχοντες την εξουσία: τα ανώτατα στελέχη, τους ηγεμόνες, τους δημαγωγούς, τους λαϊκιστές και τους τσαρλατάνους.

Με απλό και κατανοητό τρόπο, το παρόν βιβλίο αποπειράται να απαντήσει στα κύρια σχετικά ζητήματα όπως τι είναι ηγεσία και ηγέτης, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους, σε τι συνίσταται η αποτελεσματική ηγετική συμπεριφορά, καθώς και ποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, ποιες αξίες, γνώσεις και ικανότητες απαιτεί η αποτελεσματική άσκηση της ηγεσίας για το κοινό καλό, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Δίνεται απάντηση επίσης, με βάση την επιστήμη, στο ερώτημα αν οι ηγέτες γεννιούνται ή γίνονται και πώς αναπτύσσονται. Το βιβλίο αυτό προσφέρει απαραίτητη γνώση, αφού ο κάθε αναγνώστης, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν ασκεί ηγεσία, συμβάλλει με τις επιλογές και τις συμπεριφορές του στην ύπαρξή της και μπορεί να την επηρεάσει για το ατομικό και το συλλογικό καλό.

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει τα παρακάτω ευπώλητα βιβλία: Μάνατζμεντ, Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας, Όλα σου τα ’μαθα μα ξέχασα μια λέξη (Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ 2008), Επί σκηνής χωρίς πρόβα, Το γράμμα της ελπίδας, Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή, Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ, Κραυγή σιωπής (ποιητική συλλογή), καθώς επίσης και το πρόσφατο μυθιστόρημα του Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω. Το βιβλίο Leadership meta-competencies προτάθηκε για βιβλίο της χρονιάς από το Charter Institute of Management (UK). Έχει βραβευθεί επανειλημμένα με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ.

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *