ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΚΑΤ. ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι περιοχές της Οδησσού, της Βίνιτσα, του Σούμι και του Κιέβου επλήγησαν περισσότερο.Νέες ρωσικές επιθέσεις έπληξαν πόλεις σε όλη την Ουκρανία την Πέμπτη, «ακρωτηριάζοντας» ενεργειακές υποδομές και βυθίζοντας στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά καθώς μπαίνει ο χειμώνας και πέφτουν οι θερμοκρασίες.

Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε όλη την Ουκρανία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, με το Κρεμλίνο να αποδίδει την ευθύνη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άμαχοι στην άρνηση του Κιέβου να διαπραγματευτεί και όχι στις ρωσικές επιθέσεις.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας ανέφεραν ότι το τελευταίο κύμα επιθέσεων συνέπεσε με το πρώτο χιόνι του χειμώνα, αφού οι αξιωματούχοι στο Κίεβο προειδοποίησαν ότι έρχονται «δύσκολες» μέρες.

Η εταιρεία Ukrenergo, ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε χθες πως θα παρατείνονταν οι διακοπές για τουλάχιστον μια μέρα, εξαιτίας της «επιδείνωσης της κατάστασης».

Παράλληλα, λόγω της «απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξήθηκε σε περιφέρειες της Ουκρανίας», κάτι που «περιπλέκει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στο σύστημα» και οδηγεί σε «ευρύτερους περιορισμούς» της κατανάλωσης σε όλη τη χώρα.

«Αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι οι περιοχές της Οδησσού, της Βίνιτσα, του Σούμι και του Κιέβου επλήγησαν περισσότερο.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *