ΕΛΛΑΔΑ
ΟΡΘH ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ: 890 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, 15 ΘΑΝΑΤΟΙ, 381 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Η νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους. Σε 890 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 

Σήμερα Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, ανακοινώθηκαν 15 θάνατοι, ενώ σε 381 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Η κατανομή των εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα:

orthi-anakoinosi-toy-eody-890-nea-kroysmata-15-thanatoi-381-diasolinomenoi0
Πηγή: ΕΟΔΥ

Αρση μέτρων: Παράταση ωραρίου, επιστρέφει η μουσική

Παράλληλα, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε νωρίτερα προκειμένου να εξετάσει την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ενέκρινε την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα και συγκεκριμένα έως τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα καθώς και την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τις δεξιώσεις.

Η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας και η επαναφορά της μουσικής πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου.

Κατά πληροφορίες μάλιστα από την 1η Ιουλίου πρόκειται να καταργηθεί και η υφισταμενη απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 5.30 το πρωί. 

 

Self-tests: Στο τραπέζι η διανομή τους από τα σούπερ μάρκετ

Τονίζεται επίσης ότι για 10 ακόμη ημέρες θα συνεχιστεί η διάθεση των δωρεάν self-tests από τα φαρμακεία, καθώς -όπως ανακοινώθηκε- από τις 19 Ιουνίου και μετά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα «μοιράζονται» σε συγκεκριμένες ομάδες δικαιούχων από νέα κανάλια διανομής.

Υπενθυμίζεται πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ, 3 κατά για τη διάθεση των δωρεάν self-tests μέχρι και την 19η Ιουνίου 2021, ενώ ένας ψήφισε υπέρ για τη διάθεση αποκλειστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα. 

Μετά την ημερομηνία αυτή οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να παραλάβουν από τα φαρμακεία τα αποθέματα που έχουν μείνει αδιάθετα, καθώς τερματίζεται η δωρεάν διάθεση των self tests.

 

Προνόμια για εμβολιασμένους: Πού θα επεκταθούν, πότε θα εφαρμοστούν

Τέλος, στο κάδρο της δημόσιας συζήτησης από τα πιο επίσημα χείλη μπήκε το ζήτημα των προνομίων σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε σχετική νομοθετική ρύθμιση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα δώσει το δικαίωμα στα εστιατόρια που το επιθυμούν, να δέχονται στους εσωτερικούς τους χώρους μόνο εμβολιασμένους πελάτες.

 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε -κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης- την πρόθεσή του για χορήγηση διευκολύνσεων, όπως τις ονομάτισε: «Όταν διασφαλίσουμε το δικαίωμα όλων των ενηλίκων στον εμβολιασμό, τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση περί διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους. Όταν τον χειμώνα μεταφέρουμε εντός τις δραστηριότητες μας, τότε θα υπάρξει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Για παράδειγμα, κάποια εστιατόρια δεν αποκλείεται να επιτρέψουν την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους τους μόνον στους πλήρως εμβολιασμένους». 

Photo: Φωτ. Alexandros Michailidis/ SOOC

 

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *