ΕΛΛΑΔΑ
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «SIS II RECAST – ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ SCHENGEN ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»

Ολοκληρώθηκε χθες, 31 Μαρτίου 2021, διαδικτυακό σεμινάριο του Εθνικού Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας, με θέμα «SIS II Recast – Το Νέο Σύστημα Πληροφοριών Schengen και η χρήση του από τις Αρχές επιβολής του Νόμου» (“SIS II Recast – The new Schengen information system and its use by law enforcement authorities”).

Η εκπαίδευση διοργανώθηκε από το Εθνικό Τμήμα CEPOL σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και με την υποστήριξη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κατάρτιση στον τομέα της Επιβολής του Νόμου – CEPOL.

Στόχος της εκπαίδευσης ήταν να παράσχει ολοκληρωμένη επισκόπηση των αλλαγών που προκύπτουν από τους νέους κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων των νομικών πτυχών, των νέων λειτουργιών, των τεχνικών χαρακτηριστικών και των επιπτώσεων στα θέματα του SIS και του SIRENE, ενώ απευθύνθηκε σε υπαλλήλους των Αρχών επιβολής του νόμου ανεξαρτήτως βαθμού, καθώς και σε στελέχη, τα οποία ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο αυτό.

Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στις πρωτοφανείς προκλήσεις που έθεσε στην αστυνομική εκπαίδευση η πανδημία του COVID-19 και στον τρόπο που η Αστυνομική Ακαδημία κλήθηκε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα και να επικεντρωθεί σε νέες και ευέλικτες μορφές μάθησης.

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 150 λεπτά και πραγματοποιήθηκε με τη χρήση των εργαλείων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ηλεκτρονικού Δικτύου της CEPOL, ενώ την παρακολούθησαν (301) χρήστες από Ελλάδα και Κύπρο.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση, η οποία ήταν ιδιαιτέρως θετική, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης και άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών, με τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Η Ελληνική Αστυνομία και το Εθνικό Τμήμα CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας θα συνεχίσει την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων, με τη χρήση των καινοτόμων μορφών τεχνολογίας στην εκπαίδευση, υπερθεματίζοντας την ηγετική θέση της Χώρας μας στον τομέα αυτό.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *