ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «ΑΝΟΙΧΤΗ» Η ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αν ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώξει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για μια πιθανή συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Πράγα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου.

«Εάν ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αυτός είναι που έχει δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών με τις δηλώσεις του, επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντοτε «ενημερώνει με υπευθυνότητα τους εταίρους, τους συμμάχους, τους ομολόγους του για τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά».

«Η χώρα παραμένει ψύχραιμη και συμπεριφέρεται με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, που έχει τους συμμάχους στο πλευρό της και που έχει επαρκέστατη με αποτρεπτική ισχύ για να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκληση», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την πιθανή ατζέντα της συνάντησης, εφόσον γίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε  ότι «είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε αλλά αν υπάρξει πρόθεση από την τουρκική πλευρά θα αξιολογήσουμε με θετική διάθεση να γίνει η συνάντηση αυτή» και υπενθύμισε πως είναι γνωστές «οι κόκκινες γραμμές, είναι γνωστή η απάντηση και η αποδόμηση σε αυτή την εξωφρενική, προκλητική, απαράδεκτη ρητορική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα».

 Σχετικά με τη συνάντηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ με τον κ. Καλίν στην Κωνσταντινούπολη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ εκείνο που κρατάμε και που γνωρίζουμε αφενός οι δημόσιες τοποθετήσεις Αμερικανών αξιωματούχων για την προκλητική στάση της Τουρκίας, αλλά και τοις τελευταίες εξελίξεις στο Κογκρέσο όπου έχει καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι η τακτική που εφαρμόζει δεν είναι τακτική που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό όσον αφορά στην προμήθεια αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ.

Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο ότι και οι σύμμαχοί μας, και οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη αλλά και όλος ο κόσμος που σέβεται το διεθνές δίκαιο στέκεται απέναντι σε οτιδήποτε έχει αναθεωρητική διάσταση, διάσταση πρόκλησης και προβλημάτων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *