ΕΛΛΑΔΑ
ΝΙΚΗΤH ΧΑΛΚΙΔΙΚHΣ: ΝEΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟIΗΣΗ ΕΝAΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔAΦΙΣΗ ΑΜΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Για δεύτερη συνεχή μέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατοίκων στη Νικητή Χαλκιδικής για να εμποδίσουν τα μηχανήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης να κατεδαφίσουν τους αμμοκράτες στην παραλία του οικισμού, που είχαν τοποθετήσει παράνομα ντόπιοι πριν από πέντε δεκαετίες για την προστασία του παραλιακού μετώπου.

Η δημοτική Αρχή της περιοχής προσέφυγε στα δικαστήρια και πέτυχε την προσωρινή αναστολή κατεδάφισης για κάποια τμήματα όπου επρόκειτο -βάσει των σχετικών πρωτοκόλλων- να εκτελεστούν εργασίες. Για τα πρωτόκολλα που παραμένουν ενεργά θα ακολουθήσει νέα προσφυγή στο αρμόδιο Πρωτοδικείο.

Οι κάτοικοι αντιτίθενται στην κατεδάφιση των αυτοσχέδιων αμμοκρατών (κατασκευάστηκαν με βράχια) υποστηρίζοντας ότι εάν συμβεί αυτό υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί το παραλιακό μέτωπο και μαζί οι περιουσίες τους από τη διάβρωση που θα προκαλέσει η θάλασσα.

Στο σημείο της συγκέντρωσης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και μέχρι στιγμής το κλίμα είναι ήρεμο. Χθες το μεσημέρι, ωστόσο, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε συγκεντρωμένους κατοίκους και αστυνομικούς, και το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τρεις διαδηλωτές, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία.

Με πληροφορίες από: AΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *