ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AEGEAN

Τα αποκαλυπτήρια του νέου σήματος και των νέων αεροσκαφών Airbus A320neo πραγματοποίησε σήμερα η Aegean στην τεχνική της βάση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η ανανέωση του στόλου -όπως τονίστηκε- βάζει την Aegean σε μία «νέα εποχή» και σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών από ιδιωτική εταιρία και μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

INTIME NEWS/ΓΤΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει 46 νέα αεροσκάφη Airbus της οικογένειας Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, έως το 2024. 

Σύμφωνα με την εταιρεία κάθε ένα νέο επιπλέον αεροσκάφος θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία, την απασχόληση και τον κλάδο του τουρισμού καθώς θα προσθέτει 100.000 νέες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, 80 εκατ. ευρώ ετήσια τουριστικά έσοδα, 70 άμεσες θέσεις εργασίας στην Aegean και την επίγεια εξυπηρέτηση, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία που μένει στη χώρα.

 

Ταυτόχρονα, στη νέα εποχή που ξεκινά, η Aegean ανανεώνει την εταιρική της εικόνα, διατηρώντας πάντα στο επίκεντρο την ελληνικότητα και την αυθεντική φιλοξενία, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της, από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησής της.

Τα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney και Sharklets παρέχουν εξοικονόμηση έως 15% στην κατανάλωση καυσίμου, μείωση  εκπομπών ρύπων και θορύβου, ενώ μπορούν να προσφέρουν ανάλογα με τον ακριβή τύπο και προδιαγραφές, πρόσθετη εμβέλεια από 600 έως και 1.500 χλμ. (δηλ. από 1 – 2 ώρες επιπλέον πτήσης).

Επιπλέον, τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για επέκταση σε νέους προορισμούς και αγορές, ενώ ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, μέσω ουσιαστικών ωφελειών που συμβάλλουν στη βελτίωση του λειτουργικού κόστους.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Αεροσκάφος της Aegean Airlines, ΑΡΑΙΓ που ανήκει στον στόλο των νέων αεροσκαφών που παρέλαβε η εταιρεία, πετάει πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εκτός των τρίων αεροσκαφών A320neo που βρίσκονται στην Ελλάδα, η Aegean αποκάλυψε και το νέο της λογότυπο, που παραπέμπει σε ποιο «ελληνικά» χρώματα. Τα νέα Airbus θα είναι ντυμένα μπλε και άσπρα, ενώ τη θέση των «γλάρων» στην ουρά καταλαμβάνει ένα νέο λογότυπο σε λευκό και θαλασσί χρώμα.

Σημειώνεται πως τα νέα αεροσκάφη θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους εντός του Φεβρουαρίου, με το πρώτο αεροσκάφος να εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα – Μόναχο την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *