ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΖΟΥΡΑΡΙ

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας ζήτησε επιτακτικά την Κυριακή το πρωί από τον Κώστα Ζουράρι ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσιπρας θα ανακοινώσει αύριο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το τι θα κανει.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η επιστολή του στον πρωθυπουργό, έχει ως εξής:

«Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. 

Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

Ο υφυπουργός Παιδείας, γνωστών ΠΑΟΚτσίδικων «αισθημάτων», επανέλαβε γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά των οαπαδών του Ολυμπιακού, παραφρασμένο ενώ σε άλλη ερώτηση απάντησε «ποιος τον γ@μει τον Άρη».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Ζουράρις, προκαλεί με δηλώσεις του.

«Βροχή πολιτικών αντιδράσεων

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε το πρωί ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. «Υπάρχει θέμα με τον κ. Ζουράρι. Θα γίνει συζήτηση. Εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Είναι η τελευταία φορά. Λέω στον αρχηγό να του βάλει μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Ή εγώ ή αυτός», ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τις δηλώσεις του υπό παραίτηση υφυπουργού Παιδείας καταδίκασαν με ανακοίνωσή τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι τις θεωρούν ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. «Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε», τόνισαν.

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως τόνισε, «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

Παραίτηση του κ. Ζουράρι είχε ζητήσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόρδας. «Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τωρα. Πολλοί απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου ειδους χυδαιότητες, αλλα οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτα τα όρια», έγραψε στο Twitter.

 «Δεν είναι θέμα μόνο ενός προσώπου, αλλά μιας κυβέρνησης που έχει ξεπέσει στα μάτια του κόσμου», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόερος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Insider.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *