ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ

Tα πρόσφατα γεγονότα που είχαν ως στόχο τους εκπαιδευτικούς από αντιεμβολιαστές ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ήδη το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές από τους αρνητές. 

Ουσιαστικά η κυβέρνηση με αφορμή τα όσα συνέβησαν στα σχολεία δείχνει τις διαθέσεις της για την στάση που θα κρατήσει το επόμενο διάστημα που θεωρείται κομβικό για την εξάπλωση του τέταρτου κύματος. 

Μόνο τυχαίο δεν αποτελεί το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει απορρίψει μέχρι στιγμής όλες τις προσφυγές των αρνητών των εμβολίων, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, η οποία τίθεται σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και επικαλούνται λόγους δημοσίου συμφέροντος. 

Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι μία  σειρά επιλογές στο χώρο της δικαιοσύνης που δείχνουν και με αυτές ότι ο κλοιός σφίγγει για όλους όσοι επιθυμούν να αδιαφορούν για  τις ζωές των άλλων. 

  • Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας, ζητά να διερευνήσουν αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.
  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση πολιτικής υπαλλήλου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία ζητούσε την ακύρωση της υποχρεωτικής διενέργειας self – test στους εργαζόμενους στο δημόσιο, καθώς ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος έθετε σε κίνδυνο τα προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα της υγείας.
  • Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε συνταγματικό το μέτρο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, χωρίς να παραβιάζονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, στοιχείο που θέτει νέα δεδομένα για την εξέλιξη της αντιμετώπισης της πανδημίας από την οργανωμένη πολιτεία. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι έδωσαν μία αρκετά μεγάλη περίοδο χάριτος προς όλους όσοι έχουν αμφιβολίες για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Προφανώς και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ατομικό συνταγματικό δικαίωμα στο να κάνει οποιαδήποτε επιλογή, όμως σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση δηλώνουν αποφασισμένοι ότι οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους εμβολιασμένους.

Η τεράστια διαφορά θα φανεί και στον τρόπο ελέγχου των μέτρων που ισχύουν στους χώρους εστίασης και όχι μόνο  το επόμενο τρίμηνο. Εκτός από την ένταση που θα αυξηθεί, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο κομμάτι της ταυτοπροσωπίας, η οποία θα ελέγχεται από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων. 

Πηγή: Vradini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *