ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΛΤΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΞ

Με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο, συναντήθηκε, νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Βαλέτα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Μάλτας, το μεταναστευτικό, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο twitter.

Με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο, συναντήθηκε, νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Βαλέτα.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας, καθώς και σύντομη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν υπουργό Επικρατείας, Καρμέλο Αμπέλα, ενώ στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Ζορζ Bέλα.

Χθες, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κατάσταση στη Λιβύη και οι σχετικές προσπάθειες για ειρήνευση, ο παράνομος χαρακτήρας των μνημονίων που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία, αλλά και η ενεργειακή συνεργασία της χώρας μας με την Ιταλία.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ιταλό ομόλογό του, υπήρξε κοινή αντίληψη ότι τα memoranda Τουρκίας-κυβέρνησης Τρίπολης «είναι παράνομα και ανυπόστατα, προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή μας και απειλούν την ειρήνη», ενώ «με το ένα από αυτά επιχειρείται ο σφετερισμός ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *