ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ: 11 ΡΩΣΙΚΑ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΤΗ

Κυκλοφορούν πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέροντας ως πηγές την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, ότι τις τελευταίες 24 ώρες 11 ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76 έχουν πετάξει στη χώρα, για βοήθεια προς τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Από την Τρίπολη, ισχυρίζονται ότι αυτά τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Gardabia, 10 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Σύρτης μεταφέροντας μισθοφόρους από τη Συρία, όπλα και πυρομαχικά, καθώς και πολλά απροσδιόριστα φορτία.

Αναφέρεται ότι έξι πυραυλικά συστήματα άμυνας Pantsir-C1 αναπτύχθηκαν επίσης σε αυτήν την περιοχή.

Επιπλέον, χάρη σε μια δορυφορική εικόνα, ήταν δυνατό να εντοπιστεί μια ομάδα νέων αντικειμένων στην αεροπορική βάση Αλ Χαντίμ, που βρίσκεται στην Αλ Μάργκε στη βορειοανατολική Λιβύη.

Στην εικόνα που παρουσιάζεται, οι σιλουέτες δύο IL-76 είναι πράγματι ανιχνεύσιμες, αλλά είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η σχέση τους από αυτές.

Τέτοια αεροσκάφη κυκλοφορούν σε πάνω από 40 χώρες, ακόμη και στον ΟΗΕ. Είναι λοιπόν πρόωρο να πούμε ότι είναι τα αεροσκάφη αυτά είναι της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Πηγή: Echedoros-a.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *