ΚΥΠΡΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ: ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΟΞΕΙΑΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Κύπρο μέχρι στιγμής για τα περιστατικά σοβαρής ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Μιχάλης Αναστασιάδης, μετά τις ανεξήγητες περιπτώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που προβληματίζουν τους ειδικούς.

Ο Δρ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι το μόνο που ξέρουμε με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή είναι πως δεν συνδέονται με εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Ο γιατρός αναφέρει ότι ανεξήγητα έχουν καταγραφεί αυτά τα κρούσματα και διερευνώνται τα αίτια και κατά πόσο συνδέονται με νόσηση από κορονοϊό.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Αναστασιάδης, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια γνωστά αίτια ηπατίτιδας, φλεγμονής δηλαδή του ήπατος, τα οποία σε κάποιες σοβαρές περιπτώσεις ενδεχομένως να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες, γι’ αυτό υπάρχει ο εμβολιασμός για την Ηπατίτιδα Β και Γ (για την Ηπατίτιδα Α ακόμα δεν υπάρχει).

Μερικά από τα συμπτώματα είναι ο πόνος στην κοιλιά, υψηλά ένζυμα του συκωτιού και ίκτερος σε μερικές περιπτώσεις.

Για την ώρα, δεν έχει εντοπιστεί συγκεκριμένο αίτιο για τα περιστατικά που διερευνώνται και υπάρχουν επίσης αυξημένα κρούσματα περιστατικών λοιμώξεων από αδενοϊό.

Ο Δρ. Αναστασιάδης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση με εμβολιασμό καθώς τα περισσότερα περιστατικά που εντοπίστηκαν ήταν σε παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί. Επίσης

Η ξαφνική έξαρση προκαλεί ανησυχία και βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνητών τα αίτια της.

Ερωτηθείς ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς, είπε ότι είναι ένας συνδυασμός μια γενικότερης κακουχίας με πόνο στην κοιλιά και εμετούς και ο ίκτερος. Ο ίκτερος είναι κάτι που χρήζει επίσκεψης στον γιατρό.

Πηγή: Νewsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *