ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΡOΝΟΪOΣ: 3.065 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 32 ΘAΝΑΤΟΙ ΣHΜΕΡΑ! 336 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕIΣ! EΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛA ΥΠΟΣΧOΜΕΝΟ ΧAΠΙ, ΕΥΡΕIΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡIΑΣ, ΑΠO ΤΗ PFIZER!

Σε 3.065 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 32 θάνατοι.

Παράλληλα, σε 336 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος στο «μονοθεματικό» ΕΣΥ

Το ΕΣΥ δεν είναι μονοθεματικό, δεν διαχειρίζεται μόνο τα περιστατικά COVID και δεν αναβάλλεται κανένα χειρουργείο, διαμηνύουν πηγές του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, μέσω της εκπομπής «Καλημέρα», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πηγές του υπουργείου Υγείας γνωστοποίησαν ότι οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατά 50% COVID και 50% για non-COVID περιστατικά.

Οι πηγές του υπουργείου Υγείας να διευκρίνισαν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα καθώς «πλέον δεν αναβάλλεται κανένα χειρουργείο στο ΕΣΥ», διαμηνύοντας παράλληλα ότι είναι επιλογή να μην επιβαρύνονται οι άλλοι ασθενείς και είναι απόφαση να μη μένουν πίσω τα υπόλοιπα νοσήματα από τη στιγμή που πλέον υπάρχει το εμβόλιο.

«Σαν γενική αρχή είναι ξεκάθαρο, αν συνεχίζουμε να φορτώνουμε τα νοσοκομεία μας με ασθενείς με covid, τα νοσοκομεία δεν είναι ανεξάντλητα», σχολίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

 

Μπουρλά: Εντός του 2021 τα αποτελέσματα για το χάπι

Πριν από το τέλος του 2021 αναμένονται τα αποτελέσματα των μελετών για το χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού, όπως αποκάλυψε ο CEO της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων των δύο hubs της εταιρείας στην πόλη.

Ο κ. Μπουρλά επισήμανε ότι, παρότι τα αποτελέσματα των μελετών δεν έχουν ακόμα παραληφθεί, η εταιρεία αναλαμβάνει το ρίσκο για επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ, ώστε, εφόσον αυτά είναι θετικά, να είναι έτοιμη για την παραγωγή του νέου φαρμάκου σε ήδη υφιστάμενες εγκαταστάσεις της ανά τον κόσμο (δεν υπάρχει σχεδιασμός για παραγωγή την Ελλάδα, διευκρίνισε). Όπως είπε, βάσει εργαστηριακών ελέγχων και ελέγχων σε πειραματόζωα, το νέο χάπι έχει σοβαρή αντιική δράση.

 

 

 

Πηγή: Europost.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *