ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 2.938 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 7 ΘAΝΑΤΟΙ, 135 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για νέα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους, σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου.Σε 2.938 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκαν 7 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 135 ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Χθες, Τρίτη 13 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν 3.109 νέα περιστατικά COVID-19 και τέσσερις θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 133.
  • Την προηγούμενη Τετάρτη, 7 Ιουλίου, είχαν ανακοινωθεί 1.820 νέα περιστατικά κορωνοϊού και εννέα θάνατοι, ενώ οι διασωληνωμένοι ήταν 159.

Εμβολιασμός: Πάνω από 433.000 ραντεβού κλείστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Αριθμός ρεκόρ καταγράφηκε σε ό,τι αφορά τα ραντεβού των πολιτών για εμβολιασμό κατά της Covid-19 από τις 28 Ιουνίου, όταν και ανακοινώθηκε το «freedom pass» που προβλέπει την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίστηκαν 433.175 νέα ραντεβού πρώτης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Στο Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία

Σημειώνεται ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος αναλαμβάνουν από αύριο, Πέμπτη, τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με την ηγεσία του Λιμενικού.

Ο κ. Πλακιωτάκης, σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, ζήτησε τη συνεργασία όσων πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοία. «Παρακαλώ να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, να ακολουθούν τις υποδείξεις των γυναικών και των ανδρών του Λιμενικού Σώματος. Επίσης, για την διευκόλυνσή τους, να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μιάμιση ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του πλοίου» πρόσθεσε.

ΕΜΑ: Θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προειδοποίησε νωρίτερα ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα αντιπροσωπεύει το 90% των στελεχών του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Ο ΕΜΑ υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητες και οι δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να υπάρξει προστασία από την ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα.

«Να μην αποφασίζουν οι πολίτες μόνοι τους για συνδυασμό εμβολίων»

Στο μεταξύ, συστάσεις προς τους πολίτες να μην αναμιγνύουν με δική τους πρωτοβουλία εμβόλια διαφορετικών εταιρειών απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), τονίζοντας ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από τις αρχές δημόσιας υγείας.

Photo: Φωτ. Alexandros Michailidis/ SOOC

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *