Και συμπληρώνει:

«Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Πίεση στις ΜΕΘ

Συνολικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.Οι 170 (28,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.To 81,6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.Παράλληλα, 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Την ίδια ώρα, οι κλίνες ΜΕΘ φτάνουν σε πληρότητα 99% σε επιβαρυμένες περιοχές της χώρας.Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ασφυκτική είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω της εκθετικής αύξησης που παρατηρείται στις εισαγωγές νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό αυξάνονται. Τη Δευτέρα εισήχθησαν περισσότεροι ασθενείς από προηγούμενες ημέρες. ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως».Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα είναι αντίστοιχη: Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εφημέρευε χθες το βράδυ, δεν φαίνεται να υπάρχει αισθητή κάμψη στις εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.288, εκ των οποίων το 53,2% άνδρες.Τα 4.849 (5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25.291 (26%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.