ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ: 35 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ, ΤΑ 13 ΑΠO ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚO

35 νέα κρούσματα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να ανέρχεται πλέον σε 3.939.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 13 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Παράλληλα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος από επιπλοκές της νόσου, ενώ 14 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Αναλυτικά, η ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.939, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

1069 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί συνολικά 398.347 κλινικοί έλεγχοι.

 

Επανέρχεται η εβδομαδιαία ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Την επαναφορά της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Την ενημέρωση θα κάνει κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, προς το παρόν, δεν θα συμμετέχει στην εβδομαδιαία ενημέρωση ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας παραμένει πολύ καλύτερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

 

Πηγή:Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *