ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΤAΣΧΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕIΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥEΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚH ΚΑΚΟΠΟIΗΣΗ ΑΠO ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ

Την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη, υπόθεση που είχε επιχειρήσει να συγκαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας, έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη

Την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πρώην πρέσβη Φράνκλιν Γκονζάλες, υπόθεση που είχε επιχειρήσει να συγκαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας, έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε εκτέλεση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ο υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας ανάβει το «πράσινο φως» για κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα, με τον όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της κατά τα διεθνώς ισχύοντα. Είναι η υπόθεση σεξουαλικών κακοποιήσεων τις οποίες ο Αλ. Τσίπρας εμφανιζόταν να γνώριζε από το 2013 όταν με επιστολή του προς τον Ν. Μαδούρο, ζητούσε από τον Νικολάς Μαδούρο την συμβολή και παρέμβαση του, γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω τη συμβολή σου και την παρέμβαση σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα”.

Σημειωτέον ότι εκτός της επιστολής του κ. Τσίπρα, πρόσφατα, το θύμα βιασμού είχε καταγγείλει και ότι υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

 

Νέα Δημοκρατία: Ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα

Ανακοίνωση εξέδωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση η Νέα Δημοκρατία στην οποία τονίζει πως οι πρόσφατες καταγγελίες της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα.

 

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο οι πρόσφατες καταγγελίες της, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Εκτός της γνωστής επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο στην οποία ανέφερε ότι “μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα” για να μην πληγεί η αριστερά, το θύμα βιασμού κατήγγειλε κι ότι “υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά”. Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής “πολιτική ωριμότητα”.

ΥΓ. Έχουν περάσει μέρες δίχως να μάθουμε ποιο ήταν το στέλεχος που ζητούσε σιωπή. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατεί σε αναρτήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών».

Photo: Sportime.gr

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *