ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Σειρά εγγράφων κατέθεσε στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησής του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Η επίκαιρη επερώτηση αφορά σε διαγωνισμό του Υπουργείου Εξωτερικών του 2015, σχετικά με την ανάδειξη παρόχων υπηρεσιών υποστήριξης προξενικών αρχών και προξενικών γραφείων χορήγησης visa. Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι τα έγγραφα αυτά όπως είπε αφού κατατεθούν στη Βουλή και διανεμηθούν στα κόμματα, θα κατατεθούν και στη δικαιοσύνη.

  • «Στη σημερινή συζήτηση θα αποδειχθεί το πως, με συμπαιγνία υπηρεσιακών παραγόντων, και κάτω από την καθοδήγηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, του κ. Κοτζιά, οργανώθηκε η προκήρυξη, οργανώθηκε ο διαγωνισμός και η κατακύρωσή του», είπε ο Πάνος Καμμένος και, απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, ανέφερε πως μετά την ολοκλήρωση αυτής της συζήτησης στη Βουλή, θα έχει την ευκαιρία, όταν επιστρέψει στο Υπουργείο, να απαλλάξει από τα καθήκοντά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, υπαλλήλους, «οι οποίοι δεν ενήργησαν ως Έλληνες διπλωμάτες αλλά ενήργησαν για λογαριασμό συγκεκριμένων συμφερόντων».                                                                                                                                                                                              

  • Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε το Νίκο Κοτζιά ότι «προσπάθησε να σβήσει όλα τα ίχνη από το Υπουργείο αλλά στους υπολογιστές είχαν παραμείνει αρχεία που ανακτήθηκαν και σήμερα κατατίθενται στη Βουλή». Χαρακτήρισε «σκάνδαλο» τη σύνταξη της προκήρυξης διότι αυτή δεν περιλάμβανε τον όρο «για την οικονομικά συμφερότερη προσφορά» αλλά και μια σειρά βήματα της όλης διαδικασίας.

«Έχουμε οργανωμένη εγκληματική ενέργεια διότι δημιουργήθηκε παρένθετη εταιρεία, πήρε το έργο και στη συνέχεια το ανέθεσε στον προηγούμενο εργολάβο, ο οποίος είχε αποκλειστεί από το διαγωνισμό», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρόσθεσε ότι στην παρένθετη αυτή εταιρεία βασικοί μέτοχοι ήταν ο πρώην πρέσβης κ. Πλατής, ο πρώην πρέσβης Ι.Α. Ζέπος και τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου. Ιδίως για τον κ. Πλατή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι είχε επισκεφθεί πριν τις εκλογές του 2015, τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο αλλά αρνήθηκαν συζήτηση για τη δημιουργία εταιρείας που θα έπαιρνε στη συνέχεια έναν τέτοιο διαγωνισμό.

Το διαγωνισμό κέρδισε η Global Visa Center World Hellas, αλλά όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κρίνοντας ότι η ως άνω εταιρεία δεν διέθετε την εμπειρία, το προσωπικό και τα μέσα για να εκτελέσει το έργο. Η απόφαση όμως αναπέμφθηκε, έγιναν στη συνέχεια προσαρμογές, σε ότι αφορά τις προδιαγραφές εκτέλεσης του έργου, και τελικά της ανατέθηκε το έργο. Όμως στη συνέχεια η Global Visa Center World Hellas, ως επίσημη πλέον ανάδοχος των υπηρεσιών έκδοσης βίζας, απευθύνθηκε στην εταιρεία UF SERVICES UK LTD, την εταιρεία δηλαδή που εξέδιδε τις βίζες, πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

  • «Ο κ. Ξυδάκης έχασε τη θέση του για την υπόθεση αυτή», σχολίασε ο Πάνος Καμμένος όταν άκουσε αντιδράσεις από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η παρότρυνση του προεδρεύοντος Γιώργο Βαρεμένου να συντομεύει, προκάλεσε κάποια στιγμή τον εκνευρισμό του κ. Καμμένου. «Φέρτε το φρούραρχο να με κατεβάσει από εδώ πέρα. Εγώ θα τα πω όλα σήμερα. Ό,τι και αν κάνετε, να ξέρετε ότι θα ακουστώ. Μου αφαιρέσατε την Κοινοβουλευτική Ομάδα, προσπαθήσατε να με εξευτελίσετε, θα τα ακούσετε. Σήμερα αν στηρίξετε Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση», είπε ο Πάνος Καμμένος.

 

«Αυτός είναι ο στόχος σας;», σχολίασε από τα βουλευτικά έδρανα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

«Πιστεύω ότι εσείς ως ΚΟ τον κ. Αυτόν, θα τον οδηγήσετε εκεί που πρέπει», είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Ομολογήσατε ότι θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση», είπε ο κ. Δρίτσας.

«Αν ήθελα να ρίξω την κυβέρνηση, δεν θα ενημέρωνα το Υπουργικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό. Θα παραιτούμουν ως ήρωας και θα πήγαινα στον εισαγγελέα. Εγώ ενημέρωσα τον κ. πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο και ο κ. Τσίπρας απομάκρυνε τον κ. Κοτζιά. Αλλά τώρα έχουμε αποδείξεις τρανές», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 

 

 

 


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *