ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ

ΗΟυκρανία είπε ότι η θέση της για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δεν έχει αλλάξει και οι σύμμαχοι της δεν της ζητούν να μπει σε διαπραγματεύσεις.

Ουσιαστικά, διαψεύδεται το ρεπορτάζ της Washington Post ότι οι ΗΠΑ, ζήτησαν από το Κίεβο να δηλώσει ότι είναι ανοιχτό σε διαπραγματεύσεις εν μέσω ανησυχίας μεταξύ των συμμάχων σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Αφρική για έναν παρατεταμένο πόλεμο.

Τη Δευτέρα, η ιταλική εφημερίδα La Republicca ανέφερε ότι οι σύμμαχοι της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ επιθυμούν οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν αν ολοκληρωθεί η ανακατάληψη της Χερσώνας, έτσι ώστε το Κίεβο να ξεκινήσει από σημείο ισχύος.

Ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ δήλωσε στο Radio Svoboda ότι η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία μόνο όταν τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείψουν όλο το έδαφος της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατέλαβε το 2014.

Ο Ποντόλιακ είπε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ουκρανία ως ισότιμη σύμμαχο και δεν υπάρχει εξαναγκασμός, σημειώνοντας πως η χώρα του κερδίζει και ως εκ τούτου το να καθίσει τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα ήταν «ανοησία».

«Κανείς δεν αναγκάζει την Ουκρανία σε μια ασύμφορη διαπραγματευτική διαδικασία, ή μάλλον, να αποδεχθεί το τελεσίγραφο της Ρωσίας», είπε ο Ποντόλιακ

Επιπροσθέτως, είπε ότι η Ρωσία έχει παραδώσει μόνο τελεσίγραφα στην Ουκρανία και η Ουκρανία πιστεύει ότι οποιαδήποτε εκεχειρία δημιουργείται από αυτά τα τελεσίγραφα θα είναι προσωρινή. Παράλληλα,υποστήριξε πως η Μόσχα θα χρησιμοποιήσει απλώς μια εκεχειρία για να επανεξοπλίσει και να εκσυγχρονίσει τον στρατό της και στη συνέχεια «να δώσει το ίδιο τελεσίγραφο».

Για τις ΗΠΑ, είπε πως είναι «εξαιρετικά ωφέλιμο» για την Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμο πρώτον, επειδή θα δώσει σήμα σε άλλους αυταρχικούς ηγέτες ότι εάν επιτεθούν σε άλλη χώρα, το διεθνές δίκαιο θα τηρηθεί και δεύτερον, επειδή οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επενδύσει πάρα πολλά για να αφήσουν τη Ρωσία να κερδίσει.

«Εάν η Ουκρανία δεν κερδίσει τον πόλεμο… τότε… παρά τη μεγάλη και ισχυρή οικονομική, οικονομική, στρατιωτική και συμβουλευτική βοήθεια από τις χώρες του ΝΑΤΟ, πάνω απ’ όλα τις ΗΠΑ, κέρδισε η Ρωσία. Καταλαβαίνετε τι θα αποδειχθεί σε αυτή την περίπτωση! Ότι ο ρωσικός στρατός… είναι πολύ καλύτερος, η Ρωσία έχει πραγματικά τον «δεύτερο στρατό στον κόσμο» (και) η Ρωσία μπορεί να υπαγορεύσει τους όρους».

Όταν ρωτήθηκε εάν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ήταν επομένως ψευδή, ο Ποντόλιακ ισχυρίστηκε ότι η εφημερίδα μπορεί να λαμβάνει τις πληροφορίες τους από φιλορώσους πολιτικούς, αν και απέφυγε να απορρίψει τις αναφορές ως εντελώς ψευδείς.

«Όλες αυτές οι συζητήσεις και τα δημοσιεύματα για το γεγονός ότι κάποιος αναγκάζει να διαπραγματευτεί, σε κάποια θέση και ούτω καθεξής, σε κάτι άλλο, αυτό είναι το πρόγραμμα ενημέρωσης της Ρωσίας», κατέληξε.

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *