ΕΛΛΑΔΑ
ΙΝΓΚΕΜΠΟΡΓΚ ΜΠΕΟΥΧΕΛ: ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ANADOLU ΛΕΕΙ «ΑΝΤΙΟ» Η ΟΛΛΑΝΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ευσεβής πόθος αποδείχθηκε η δήλωση για τα 1.000 άτομα που θα φορούσαν κόκκινο καπέλο στην πορεία του Πολυτεχνείου, καθώς οι Έλληνες διαδηλωτές δεν φάνηκαν πιστοί στο ραντεβού τους – Πώς αποχαιρέτησε το Twitter την Μπέουχελ

Χάρη στην επέτειο του Πολυτεχνείου δόθηκε παράταση στις παραστάσεις που δίνει από την προηγούμενη εβδομάδα σαν ακτιβίστρια η, πασίγνωστη πλέον, Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ. Αφού ανακοίνωσε, στο πλαίσιο συνέντευξής της στην ολλανδική διαδικτυακή εφημερίδα nu.nl ότι αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ελλάδα για λόγους ασφαλείας, έκανε επίσης μερικές δηλώσεις στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στην Αθήνα, με φόντο την παραδοσιακή πορεία διαμαρτυρίας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Στο Anadolu κα Μπέουχελ επανέλαβε ό,τι είχε πει και στο nu.nl πριν από μερικά 24ωρα, δηλαδή εν περιλήψει ότι πλέον στην Ελλάδα νιώθει ανεπιθύμητη και μη ασφαλής, ότι της πετούν πέτρες κατακέφαλα στο δρόμο, ότι τα παιδιά της, η ολλανδική πρεσβεία στην Ελλάδα, καθώς και η ένωση των δημοσιογράφων στη χώρα της τη συμβουλεύουν να φύγει το συντομότερο δυνατόν διότι κινδυνεύει.

Στο ρεπορτάζ του το Anadolu σημειώνει ότι «η κα Μπέουχελ μάς είπε ότι, ύστερα από το επεισόδιο στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει μετατραπεί σε στόχο μιας εκστρατείας μίσους. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασε με ένταση τις επιθέσεις που δέχεται η Μπέουχελ και παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τους δράστες αυτών των ενεργειών εις βάρος της Ολλανδής δημοσιογράφου. Συγκεκριμένα, οι RSF κρίνουν ότι ‘είναι απαράδεκτο το να αναγκάζεται να εγκαταλείψει μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια δημοσιογράφος υφιστάμενη φραστική και σωματική βία».

Νωρίτερα, μιλώντας στο nu.nl η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είχε ισχυριστεί ότι «ο Μητσοτάκης δεν είναι συνηθισμένος να δέχεται ευθείες ερωτήσεις και αντέδρασε με μεγάλο αυταρχισμό. Ήταν σαν να εκτόξευε δηλητήριο προς το μέρος μου. Πίστευε ότι είχε καταφέρει να φιμώσει τον τύπο για τα τελευταία δύο χρόνια. Το παρανοϊκό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται πως καθημερινά γίνονται άγριες και βαρβαρικές απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών».

Επίσης, η κα Μπέουχελ είπε ότι, μετά από την αντιπαράθεσή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ηλικιωμένοι άνθρωποι στην Αθήνα τη σταματούν και την αγκαλιάζουν, ενώ μαθητές, φοιτητές κ.λπ. θέλουν να βγάλουν φωτογραφία μαζί της. Όσο για το περιβόητο κόκκινο καπέλο της, η κα Μπέουχελ λέει με έκδηλη υπερηφάνεια ότι «έχει γίνει πια σύμβολο. Στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, 1.000 άνθρωποι πρόκειται να το φορέσουν».

Το τελευταίο θα πρέπει να ήταν μάλλον ευσεβής πόθος της Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, διότι από ό,τι φάνηκε, οι Έλληνες «διαδηλωτές» με τα κόκκινα καπέλα δεν αποδείχθηκαν πιστοί στο ραντεβού τους με την μπροστάρισσα του κινήματος. Εκτός από την ίδιαν, που συμμετείχε στην πορεία με το αυθεντικό καπέλο και ασορτί διπλή μάσκα, παλτό κ.λπ., δεν εθεάθη κάποια γκρούπα ή φράξια που να ξεχώριζε στο πλήθος λόγω καπέλου.

Το δυστύχημα για το καπέλο, όπως αποκάλυψε η κα Μπέουχελ στο nu.nl, είναι ότι «ενώ το φορούσα επί δύο χρόνια και το έβαλα επίσης για να πάω στο Μαξίμου χωρίς να το πολυσκεφτώ, τώρα πια δεν μπορώ να το φορώ. Διότι εισπράττω το μίσος των ακροδεξιών και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ όλη την ημέρα».

Η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ αναφέρει ότι σε πρώτη φάση δεν είχε αντιληφθεί το σάλο που είχε ξεσηκώσει στην Ελλάδα με την παράστασή της στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όταν επιτέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό αποκαλώντας τον «ψεύτη». Όμως, το ίδιο βράδυ, όπως αφηγείται στο nu.nl «επέστρεφα στο σπίτι μου αφού είχα πάει στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσω κάποια πράγματα. Βάδιζα σε έναν σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου έριξε μια πέτρα στο κεφάλι. Με έβρισε, αποκαλώντας με ‘Τουρκάλα πόρνη, κατάσκοπο των Τούρκων και μου φώναξε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα πέρασε σύριζα από το μέτωπό μου. Αμέσως έτρεξα πολύ γρήγορα προς το σπίτι μου. Ήταν ένα σοκ. Αλλά ταυτόχρονα, υπάρχει ένα ψηφιακό κυνήγι μαγισσών εναντίον μου».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ είπε ότι, κατόπιν έντονης παραίνεσης από διάφορες πλευρές, πρόκειται να εγκαταλείψει την Ελλάδα, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποχώρησή της, προφανώς για λόγους ασφαλείας. Παρόλ’ αυτά, τονίζει ότι «ξέρω πως το πιο πιθανόν είναι να μου κάνουν το βίο αβίωτο στην Ελλάδα. Εδώ όμως είναι η ζωή μου και έχω ακόμη σημαντικό έργο να επιτελέσω».

Οι αντιδράσεις στο «αντίο»

Η είδηση ότι η κα Μπέουχελ πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα πυροδότησε αμέσως μια ομοβροντία σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά tweet, όπως παρατίθενται ακολούθως, παρέχουν μια κάποια εικόνα για τα αισθήματα που επικρατούν σε σχέση με το πρόσωπο της Ολλανδής δημοσιογράφου:

“Εάν η Ολλανδη δημοσιογραφος αναγκαστει να φύγει από την χώρα όπως διαβάζω λόγω των τραμπουκισμών που έχει υποστεί μετά την ερώτηση που έκανε στον Πρωθυπουργό , θα είναι ήττα της Δημοκρατίας στη χώρα μας.#Ολλανδέζα #ολλανδη

— Elias Athanasopoulos (@EAthanasopoulos) November 17, 2021

Παρουσίαση:Βασίλης Τσακίρογλου

18/11/2021, 06:34

 

 

 

 

Πηγή: Protothema.gr

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *