ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΑΘ: ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΧΝΗ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΟΥ

Σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την περιοχή των Μετεώρων εντοπίζεται η αιτία του θορύβου που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους των δήμου Παύλου Μελά

Σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από την περιοχή των Μετεώρων εντοπίζεται η αιτία του θορύβου που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους κατοίκους των Μετεώρων του δήμου Παύλου Μελά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι τα συνεργεία της εταιρείας διερευνούν το θέμα ήδη από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ενημερώθηκαν από σχετικά δημοσιεύματα.

Κλιμάκια με ειδικό επιστημονικό προσωπικό πραγματοποίησαν σήμερα τις πρωινές ώρες ελέγχους και δοκιμές σε δίκτυα κι εγκαταστάσεις σε απόσταση 5 χλμ. από το σημείο έντασης του θορύβου στα Μετέωρα, για να διαπιστωθεί ότι μηχανισμός σε δεξαμενή της Πολίχνης προκαλούσε κρουστικό φαινόμενο, το οποίο λόγω συντονισμού και εξαιτίας του αναγλύφου της περιοχής μετέφερε τον ήχο 2 χλμ. μακριά!

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι δεν υπήρχε τεχνικό ζήτημα ή ζήτημα παλαιότητας στη δεξαμενή, ενώ ούτε και ακουγόταν θόρυβος κατά τη λειτουργία της.

Η ΕΥΑΘ αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις δοκιμές στην εγκατάσταση και τις επόμενες μέρες, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι αυτή ήταν η πηγή του θορύβου τις νυχτερινές ώρες στα Μετέωρα.

Φωτ. ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *