ΔΙΕΘΝΗ
ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΣΤΟ AZOVSTAL- ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ- ΣΦΥΡΟΚΟΠΕΙ ΜΕ 2S4 TYULPAN, 600 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΙΣΡΑΗΛ

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει σοκ και δέος μετά και την αποχώρηση και του τελευταίου αμάχου από το εργοστάσιο χαλυβουργίας.

Οι εναπομείναντες εγκλωβισμένοι του Azovstal απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις σε Τουρκία, Ισραήλ καθώς και την πολιτική ηγεσία της χώρας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι τραυματισμένοι είναι 600, έχει καταστραφεί το υπόγειο νοσοκομείο που υπήρχε ενώ έχει διακοπεί και η παροχή νερού.

 

 

Aρκετοί όροφοι έχουν καταρρεύσει.

Υπόγεια τούνελ και κατακόμβες έχουν διαλυθεί και οι εγκλωβισμένοι Αζοφίτες έχουν χάσει αποθήκες όπλων και τροφίμων οι οποίες βρίσκονται πλέον κάτω από τα ερείπια.

 

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά έχουν εξαπολύσει μπαράζ σφοδρών βομβαρδισμών ενώ απέξω από το εργοστάσιο έχει μεταφερθεί ακόμη και αυτοκινούμενος όλμος 2S4 Tyulpan των 240mm.

Πρόκειται για τον βαρύτερο όλμο που βρίσκεται σε υπηρεσία στον κόσμο. Είχε εμβέλεια με απλά πυρομαχικά(βάρους 130κιλών) στα 10χλμ. και 20 χλμ με πυρομαχικά εκτεταμένης εμβέλειας.

Μέσα οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις καταλαμβάνουν συνεχώς έδαφος ενώ ανά διαστήματα εξαπολύουν επιθέσεις μέσα σε τούνελ. Οι Αζοφίτες έχουν περιοριστεί σε ακόμη μικρότερο ποσοστό επί του εδάφους του Azovstal

 

Δείτε βίντεο τι μεταδίδουν οι Κινέζοι (CGTN)

 

Επικεφαλής του Nτονέτσκ: “Ο στρατός μας έχει το ελεύθερο”

Ο επικεφαλής του Ντονέτσκ, Denis Pushilin, είπε ότι δεν έχουν πλέον απομείνει πολίτες στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal. Συνεπώς, οι Ουκρανοί που έχουν αποκλειστεί εκεί έχουν μία μόνο επιλογή για να σώσουν τη ζωή τους: να αφήσουν τα όπλα και να φύγουν με λευκή σημαία.

«Υπάρχουν περίπου 1.200 ακόμη νεοναζί (μαζί με τους τραυματίες) στο Azovstal. Τους δώσαμε πολλές ευκαιρίες να βγουν με λευκή σημαία.

Δεν έχουν άλλες επιλογές: είναι εγκληματίες πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, που επιβεβαιώνονται, δεν είχαν μείνει άμαχοι. Ως εκ τούτου, τα χέρια των μονάδων μας είναι λυμένα», είπε ο Pushilin στον αέρα του Rossiya-1.

Δείτε βίντεο

Η αεροπορία σφυροκοπεί θέσεις στο Azovstal 

Η ρωσική αεροπορία συνεχίζει να βομβαρδίζει συστηματικά στόχους στο έδαφος του μεταλλουργικού εργοστασίου της Μαριούπολης Azovstal.

Σήμερα το πρωί, η Αεροπορία έπληξε σε ένα από τα συγκροτήματα στο οποίο βρίσκεται η είσοδος που οδηγεί σε υπόγειες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 250 Ουκρανοί παρέμειναν σε αυτό το τμήμα του υπογείου. Κάποια στιγμή εντοπίστηκαν να βγαίνουν και να ναρκοθετούν περάσματα που χρησιμοποιούσαν τα ρωσικά στρατεύματα στο έδαφος του Azovstal.

Αμέσως μετά ακολούθησε αεροπορική επίθεση με συνέπεια η είσοδος σε ένα από τα καταφύγια να καταρρεύσει κάτω από τόνους οπλισμένου σκυροδέματος.

Παράλληλα, καταστράφηκε η αποθήκη πυρομαχικών, η οποία βρισκόταν σε ένα από τα εργαστήρια στα βάθη του μεταλλουργικού εργοστασίου.

Δείτε βίντεο

https://youtu.be/AvdeLm_jFDo

Ουκρανία: Οποιαδήποτε επιχείρηση στo Azovstal θα είχε πολύ βαρύ κόστος σε απώλειες

Η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία υποβάθμισε τις προσδοκίες ότι θα γίνει επιχείρηση διάσωσης των στρατιωτικών και των αμάχων που είναι παγιδευμένοι στο εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης, περικυκλωμένοι από ρωσικά στρατεύματα.

Οποιαδήποτε «τέτοια επιχείρηση θα απαιτούσε μεγάλο αριθμό στρατιωτών, διότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε απόσταση 150 ως 200 χιλιομέτρων», δήλωσε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ολεξίι Χρόμοφ, επισημαίνοντας ότι θα είχε μεγάλο κόστος σε απώλειες, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει εγκαταστήσει ισχυρές άμυνες στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας, την Ιρίνα Βέρεστσουκ, περίπου 1.000 ουκρανοί στρατιωτικοί, από τους οποίους περίπου οι μισοί είναι τραυματίες, βρίσκονται ακόμη στις εγκαταστάσεις της Αζοφστάλ. Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για 2.500 ουκρανούς μαχητές και ξένους μισθοφόρους στο αχανές εργοστάσιο.

Δείτε βίντεο

«Το Αζοφστάλ δέχεται πυραυλικές επιθέσεις» λέει το Κίεβο

Αδιάκοπα χτυπήματα δέχεται και πάλι το εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, η εγκατάσταση πλήττεται από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο Twitter του πρακτορείου Nexta, φαίνονται οι εκρήξεις που σημειώνονται σε διάφορα σημεία του εργοστασίου χαλυβουργίας, ενώ σχηματίζονται πυκνά σύννεφα καπνού.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικές δυνάμεις, με τη συνδρομή τεθωρακισμένων και πυροβολικού, διενεργούν «σαρωτικές επιχειρήσεις» στη χαλυβουργία Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Δείτε βίντεο

Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Warnews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *