ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Η ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ ΝΑΤΑΣΣΑ ΡΩΜΑΝΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Υόρκη.- (GreekNewsOnline) Η ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ειδική σε θέματα κλίματος και κλιματικής αλλαγής, Νατάσσα (Αναστασία) Ρωμανού, ανακοινώθηκε ότι θα είναι υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή, στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Η κυρία Ρωμανού είναι επίσης  ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑSΑ (NASA Goddard Institute for Space Studies) στη Νέα Υόρκη.

Σε ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Με τιμά ιδιαίτερα η υποψηφιότητά μου στο ευρω-ψηφοδέλτιο του Σύριζα. Ιδιαίτερα όμως τιμά τους Έλληνες επιστήμονες, στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό που συνεισφέρουν στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης πάντοτε, ιδαίτερα σε περιόδους αντίξοου κλίματος, αλλού πολιτικού, αλλού οικονομικού. Είναι όμως και τιμή για όλους εμάς τους Έλληνες του εξωτερικού. Η ομογένεια έχει δώσει, δίνει και θα συνεχίζει να δίνει πολλά στη χώρα μας. Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σας. Δύναμη σε όλους στον αγώνα για καλύτερη Ευρώπη, την Ευρώπη της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Έκανε προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και μεταπτυχιακές σπουδές στη Δυναμική Ρευστών και την Ωκεανογραφία στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, στις ΗΠΑ. Διετέλεσε διευθύντρια ερευνητικού ινστιτούτου του Τμήματος Εφαρμοσμένης Φυσικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κολούμπια και σήμερα ηγείται του εργαστηρίου της Μοντελικής Ωκεανογραφίας στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑSΑ.

Είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ΝΑSΑ για τις Γεωεπιστήμες, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή της Εθνικής Έκθεσης για το Κλίμα στις ΗΠΑ, στην Επισκόπηση Δεκαετίας 2017-2027 για τις Γεωεπιστήμες και τις εφαρμογές τους από το Διάστημα (NASA Decadal Survey) και στην 5η Έκθεση για το Κλίμα της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Υόρκη, έχει συμμετάσχει σε ακτιβιστικά κινήματα στις ΗΠΑ και συμμετέχει στις συζητήσεις για το περιβάλλον, την παιδεία και την έρευνα στην Ελλάδα. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Πηγή: Greeknewsonline.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *