ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ SUV ΤΗΣ LANCIA

Μπορεί η Lancia να έχει περιοριστεί αποκλειστικά στην ιταλική αγορά, όμως φαίνεται ότι σύντομα η ιστορική μάρκα θα ταράξει τα νερά και θα παρουσιάσει το πρώτο SUV της ιστορίας της.

Οι πληροφορίες μας έρχονται από την Ιταλία και κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση της FCA μετά και τη συμφωνία συγχώνευσης με την PSA, με βάση την οποία θα μας έρθει μέσα στην επόμενη διετία ένα νέο μικρό SUV της Lancia μαζί με το πρώτο μικρό SUV της Alfa Romeo, που θα χρησιμοποιήσουν τεχνικά και μηχανικά μέρη από αντίστοιχα μοντέλα του γαλλικού Ομίλου.

Μάλιστα, η απόφαση της ένταξης στη γκάμα της Lancia του νέου SUV ήρθε ύστερα από την επιτυχία της τωρινής Ypsilon στην Ιταλία, στη μοναδική χώρα όπου έχει σήμερα παρουσία η μάρκα.

Σε ό,τι αφορά στην ονομασία του νέου μοντέλου, αυτό αναμένεται να είναι το «Musa», επαναφέροντάς το στη γκάμα 7 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής της προηγούμενης Musa, η οποία παρήχθη από το 2004 έως και το 2012 έχοντας ένα αμάξωμα μικρού MPV.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι εάν τελικά το SUV της Lancia επιβεβαιωθεί και επίσημα, τότε αναμένεται η ιταλική μάρκα να επιστρέψει στις αγορές εκτός της Ιταλίας μετά το 2014, όταν και αποσύρθηκε επίσημα. Το τι θα συμβεί θα το γνωρίζουμε σύντομα.

Πηγή: Newsauto.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *